MEGA PROMAŠILA ŠUT ZA POBEDU U SKOPLJU

Košarkaši Mega Leksa su stali na korak od preokreta pošto su posle minus 14 u 32. minutu, na kraju ipak izgubili od ekipe MZT-a sa 75:74 (23:21, 21:13, 24:22, 7:18). Mega je gubila najveći deo meča u Sportskom centru „Jane Sandanski“ ali je na nešto više od minut do kraja trojkom Čančara došla do prednosti 73:74. Ipak, do kraja meča MZT je pogodio 2 od 4 slobodna bacanja a Mega iz dve prilike u poslednjim sekundama nije uspela da dođe do pobede pošto je poslednji šut Čančara završio na obruču. Trener Mega Leksa na ovom meču nije mogao da računa na Samardžiskog, Đokovića, Glogovca i Čarapića.

Najefikasniji u Megi su bili Spasojević sa 14 i Zagorac sa 13 poena. U domaćoj ekipi se istakao Skot sa 17 poena. Posle 20 odigranih kola u ABA ligi, Mega Leks i MZT su izjednačeni sa po 6 pobeda. Sledeći meč Mega Leks igra u subotu 4. februara od 17:00, kada će u Novom mestu gostovati ekipi Krke.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Novak, Jaramaz, Zagorac, Čančar i Kaba. Na početku meča je viđena izjednačena igra gde su se ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu. Kaba se u nekoliko situacija posle asistencija Novaka dobro snašao pod košem. MZT sa nekoliko zakucavanja dolazi do plus 4. Rebić potom pogađa trojku a posle jednog pogođenog slobodnog bacanja za domaću ekipu, Spasojević u poslednjem napadu posle skoka u napadu postavlja rezultat prve četvrtine, 23:21.

Loš početak druge četvrtine za Megu gde je posle trojke Mušidija, usledilo nekoliko izgubljenih lopti pa MZT vodi sa 31:24. Mega uspeva da poveže nekoliko dobrih odbrana ali je realizacija u napadu bila slabija, pa MZT uspeva da sačuva vođstvo. Prednost domaće ekipe je pred kraj četvrtine porasla i do plus 11 ali Spasojević sa linije slobodnih bacanja i pogođenom trojkom, nije dozvolio dalje odlepljivanje. Rezultat na poluvremenu je 44:34.

Dobrom odbranom na početku drugog poluvremena Mega je uspela da prepolovi minus. Zagorac, Spasojević i Rebić pogađaju trojke ali na drugoj strani, Mega slabo gradi koš pa MZT posle skokova u napadu i izgubljenih lopti Mege, uspeva da održi prednost i vrati dvocifrenu prednost, plus 13. Rezultat pred poslednjih 10 minuta je 68:56.

Posle minus 14 u 32. minutu, Zagorac sa poenima i trojkom pokreće Megu a potom Čančar sa istekom napada spušta na minus 5. Novak potom pogađa za 3 ali MZT vraća prednost od 4 poena. Narednih nekoliko napada su obe ekipe neprecizne. Post u napadu prekida Rebić sa slobodnih bacanja a potom prednost donosi Čančar sa trojkom, 73:74. Klof potom pogađa jedno slobodno bacanje a u narednom napadu Rebić ne pogađa polaganje. Mega na 17 sekundi do kraja pravi faul, Tejms je polovičan sa linije slobodnih bacanja. Novak je potom blokiran pri ulazu, Megi ostaju nepune 4 sekunde do kraja, Čančar iz teške pozicije ne pogađa dugu dvojku i MZT stiže do pobede 75:74.

MZT Skopje Aerodrom: Klark, Tejms 7, Van Ostrum 4, Sinovec 4, Mekić, Gjuroski, Klof 15, Simonovski 6, Drenovac 12, Mladenovski, Skot 17, Lalić 10.

Mega Leks: Mušidi 3, Rebić 8, Jaramaz 2, Spasojević 14, Kaba 12 (9 skokova), Zagorac 13, Čančar 10, Simeunović, Tejić, Novak 10 (7 asistencija), Kapetanović, Marelja 2.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Igor Panevski