ČANČAR: „SVESNI SMO VAŽNOSTI MEČA U SKOPLJU“

Mega Leks u subotu od 17 časova nastavlja takmičenje u ABA ligi utakmicom 20. kola u Skoplju protiv MZT-a. Izabranike Dejana Milojevića očekuje izuzetno važan meč u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju pošto su trenutno imaju 6 pobeda, jednu više od makedonske ekipe koja se nalazi na začelju tabele.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ni na ovom meču neće moći da računa na povređene Radovana Đokovića, Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića, a takođe neće biti spreman ni Predrag Samardžiski.

Trener Mege Dejan Milojević ističe veliku važnost meča:

– U subotu nas očekuje veoma važan meč u Skoplju u okviru borbe za opstanak u ABA ligi. Ne smemo da dozvolimo da nas zavara pozicija MZT-a na tabeli, u pitanju je vrlo iskusna i kvalitetna ekipa. Mi moramo što pre da zaboravimo meč protiv Tenerifa gde smo u potpunosti podbacili. Potrebno je da odigramo agresivno u odbrani tokom celog toka meča ukoliko želimo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i MZT Skopje Aerodrom su se do sada sastali 7 puta uz skor 5:2 za Megu. U poslednjem susretu u 7. kolu ABA lige ove sezone, Mega Leks je slavio u Sremskoj Mitrovici sa 87:72. Mega Leks posle 19 kola regionalnog takmičenja ima 6 pobeda i 13 poraza dok je MZT poslednji sa trijumfom manje.

Vlatko Čančar je izjavio da su svi u timu svesni važnosti meča u Skoplju:

– Čeka nas izuzetno bitan meč u Skoplju. Svi smo svesni važnosti meča u borbi za opstanak u ABA ligi. Želimo da popravimo utisak sa poslednje utakmice protiv Tenerifa gde smo prikazali izuzetno slabu igru. Moramo da damo sve od sebe protiv MZT-a i da pored čvrste i agresivne odbrane, odigramo zrelo u napadu. Samo tako možemo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila,

izjavio je Čančar.

Utakmica MZT Skopje Aerodrom – Mega Leks je zakazana za subotu 28. januar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov