GLOGOVAC: „DOBRO SE POZNAJEMO SA CIBONOM“

Košarkaši Mega Leksa i Cibone će u sredu od 20:30 časova u po treći put ove sezone odmeriti snage, ovog puta u okviru 9. kola D grupe Košarkaške Lige šampiona. Domaćin će biti zagrebačka ekipa koja će u Sportskom centru „Dražen Petrović“ dočekati Megu koja je na meč otputovala bez povređenog Alfe Kabe, kao i Kostje Mušidija koji je zbog bolesti ostao u Beogradu.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da će ekipa morati da odigra daleko kvalitetnije nego u prethodnim mečevima:

– Trenutno se nalazimo u seriji gostovanja i pri tome imamo zdravstvenih problema zbog kojih neće igrati Kaba i Mušidi. Prethodno smo izgubili za nas veoma bitan meč u Skoplju protiv Karpoša a već nas očekuje put u Zagreb. Cibona je vrlo kvalitetna ekipa koju predvodi fantastični Žižić. Igrali smo sa njima dva puta ove sezone i znamo šta nas očekuje. Moraćemo da odigramo daleko kvalitetnije u odnosu na prethodne mečeve. Bitno je da pronađemo način da branimo Žižića bolje nego što smo to uradili u poslednjem meču u Mitrovici. Ukoliko to uspemo, onda verujem da možemo da dođemo u situaciju da se borimo za pobedu u Zagrebu koja bi nam puno značila za samopouzdanje,

izjavio je Milojević.

mega_mornar_19112016_0036

Obe ekipe ulaze u ovaj susret sa identičnim skorom u Ligi šampiona, po dve pobede i šest poraza. U prva dva meča ove sezone, svaka ekipa je ostvarila po jednu pobedu. U okviru 2. kola Lige šampiona, Mega Leks je u Sremskoj Mitrovici slavio sa 81:79 dok je pre nešto više od nedelju dana Cibona slavila u Sremskoj Mitrovici sa 71:82 u okviru 12. kola ABA lige. Mega i Cibona su do sada odigrale 8 mečeva u oba takmičenja uz skor 5-3 za Megu. U poslednjim mečevima pred ovaj susret, Mega je izgubila u Skoplju od ekipe Karpoš Sokoli sa 75:72 dok je Cibona slavila protiv Krke 88:65.

Stefan Glogovac je izjavio da se dve ekipe dobro poznaju:

– Dobro se poznajemo sa ekipom Cibone jer se sastajemo već treći put ove sezone. U pitanju je veoma kvalitetna ekipa koja beleži odlične rezultate u ABA ligi. Pokušaćemo da zaustavimo njihove najbolje igrače Žižića i Šakića, čime bi znatno povećali naše šanse za pobedu. Imamo problema sa povredama, ali to ne sme da nas zaustavi već mora dodatno da nas motiviše da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobede u Zagrebu,

izjavio je Glogovac.

Utakmica 9. kola D grupe Košarkaške Lige šampiona između Cibone i Mega Leksa je zakazana za utorak od 20:30 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov