MUŠIDI: „DAJEMO SVE OD SEBE NA TRENINZIMA, VERUJEM DA ĆE DOĆI I POBEDE“

Košarkaši Mega Leksa u petak 11. novembra od 20 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom 9. kola protiv Igokee u Laktašima. Mega je izgubila prethodna tri meča u oba takmičenja sa ukupno pet poena razlike pa će meč u Laktašima biti od velikog značaja za popravljanje plasmana u regionalnom takmičenju.

Ni na ovom meču Dejan Milojević zbog povreda neće moći da računa na Spasojevića, Glogovca i Čarapića a njima se na listi povređenih igrača pridružio i Marko Tejić koji takođe nije igrao ni u Ligi šampiona protiv Juventusa pre dva dana.

mega-krka_05112016_0011

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je izjavio da ekipu očekuje težak meč u petak:

– Igokea je kvalitetan i iskusan protivnik i očekuje nas težak meč u Laktašima. Poslednju utakmicu su dobili Zadar u gostima, pre toga igrali na jednu loptu mečeve protiv Zvezde i Budućnosti. Mi smo vezali tri meča na jednu loptu koje nismo dobili ali moramo da ostanemo pozitivni. Treniramo vrlo jako i ukoliko budemo igrali kvalitetnu odbranu protiv Igokee, verujem da ćemo zaslužiti i malo sreće i doći do pobede u Laktašima,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i Igokea  su se u ABA ligi do sada sastajali šest puta uz skor 4-2 za Igokeu. Poslednji takmičarski susret je bio u 19. kolu ABA lige prošle sezone kada je Igokea slavila u Laktašima sa 80:75. Iste ekipe su se sastale i u predsezoni na turniru u Čačku gde je Igokea slavila sa 63:58. Posle 8 kola ABA lige, Mega ima skor 2-6 dok Igokea ima polovičan uspeh, 4-4.

Bek Mega Leksa Kostja Mušidi je istakao da ekipa gleda samo napred i da veruje da je vreme za pobede:

– Dajemo sve od sebe na treninzima i verujem da će to uskoro pokazati i rezultati. Igokea je kvalitetan protivnik ali verujem u našu ekipu. Od odbrane sve polazi pa ukoliko ona bude na potrebnom nivou, imaćemo svoje šanse za trijumf koji bi nam puno značio i rezultatski i za samopouzdanje posle vezana tri tesna poraza. Gledamo samo napred i verujem da je vreme za pobede,

izjavio je Mušidi.

Meč Igokea – Mega Leks je zakazan za 11. novembar od 20 časova u hali u Laktašima uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov