MEGA U FINIŠU OSTALA BEZ POBEDE U BARU

Košarkaši Mega Leksa u izuzetno uzbudljivom meču nisu uspeli da dođu do druge pobede u Košarkaškoj Ligi šampiona pošto je u okviru 3. kola Mornar slavio u Baru sa 87:85 (19:15, 22:27, 19:28, 27:15). Mega je u poslednju četvrtinu meča u SC Topolica ušla sa plus 10 ali je domaća ekipa u neizvesnom finišu bila preciznija i došla do pobede.

Najbolji u redovima Mega Leksa su bili Rade Zagorac sa 22 poena i Ognjen Jaramaz sa 20, dok se u ekipi Mornara istakao Voler sa 29 poena. Posle tri kola u grupi D Košarkaške Lige šampiona, Mega ima skor 1-2 dok Mornar ima  dve pobede uz jedan poraz. U narednom kolu takmičenja, Mega Leks u utorak 8. novembra od 20 časova dočekuje litvanski Juventus.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Jaramaz, Mušidi, Zagorac, Čančar, Kaba. Mornar počinje utakmicu sa 4:0 ali uzvraća Mega preko zakucavanja Jaramaza i Zagorca dva puta, od kojih je drugo zakucavanje kapitena Mege preko igrača Mornara bilo za TV špice. U odbrani se istakao Čančar koji je pored toga, stigao da podeli par asistencija. U nastavku četvrtine Mega nije uspela da pogodi nekoliko šuteva iz reketa, što je uz promašena slobodna bacanja donelo rezultat 19:15 za Mornar na kraju prve četvrtine.

Posle plus 8 za Mornar na početku druge četvrtine, Milojevi zatražio tajm-aut posle čega Mega odgovara serijom 6:0. U vise navrata Mornar uspeva da sačuva vođstvo trojkama ali u 29. minutu posle koša Zagorca i trojke Kabe Mega prelazi u vođstvo. Na poluvreme se otišlo sa 41:42 za Megu.

2

U nastavku utakmice Mornar preko raspoloženog Volera dolazi do plus 4 ali uzvraća Mega trojkama Tejića i Kabe, kao i novim sjajnim zakucavanjem Jaramaza. Sredinom perioda igrači Mega Leksa su pojačali intenzitet odbrane što je rezultovalo sa nekoliko ukradenih lopti u kratkom periodu pa sa dve trojke (Mušidi i Zagorac) Mega dolazi do plus 10, 60:70 na kraju treće četvrtine.

Mornar počinje poslednju četvrtinu serijom 7:0 pa se odmah vraća u meč. Igralo se dugo koš za koš a u poslednja dva minuta se ušlo sa nerešenim rezultatom. Novak potom pogađa trojku ali odgovara Voler sa dva koša iz teške pozicije. Jaramaz trojkom vraća plus 2 na 51 sekund do kraja. Domaća ekipa potom pogađa oba slobodna bacanja a nakon promašaja Tejića, Voler je ponovo precizan. Zagorac uzvraća dvojkom a gosti sa linije slobodnih bacanja stižu do plus 2 na 15 sekundi do kraja. U poslednjem napadu Novak ne pogađa ulaz a Kaba posle ofanzivnog skoka nije uspeo da ugura loptu u koš za produžetke pa je Mornar stigao do pobede.

Mega Leks u subotu od 21 čas u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici nastavlja takmičenje u ABA ligi a protivnik je Krka.

Mega Leks: Mušidi 3, Đoković, Jaramaz 20, Veljković, Milisavljević, Kaba 14 (10 skokova), Zagorac 22 (6 skokova, 6 ukradenih lopti, indeks 30), Čančar 2 (4 asistencije), Simeunović 2, Tejić 7, Novak 15 (4 asistencije).

KK Mornar: Hadžibegović 9, Krstić 8, Džons 19, Radunović, Čalić, Vujošević 2, Mijović 4, Pantić, Korać 5, Mugoša 5, Voler 29, Elis 6.

Foto: Basketball Champions League