MILOJEVIĆ: „DOBRA ODBRANA KLJUČ TRIJUMFA PROTIV CIBONE“

Košarkaši Mega Leksa su nošeni publikom došli do prve pobede u evropskom takmičenju u istoriji kluba i to sjajan način, posle rezultatskog preokreta i uzbudljive završnice, 81:79.

Jedan od junaka pobede je bio i Kostja Mušidi koji je odigrao svoju najbolju partiju ove sezone sa 19 postignutih poena i nekoliko sjajnih odbrana tokom meča. Nakon meča je bio razumljivo bio izuzetno srećan:

– Nismo dobro počeli meč. U prvoj četvrtini nismo imali energije. Međutim, u drugoj četvrtini smo igrali znatno bolje. Uspeli smo da se u nastavku vratimo u egal i bili smo svesni da ako agresivnost bude na potrebnom nivou i ako budemo igrali sa dovoljno energije, možemo da pobedimo. Jaramaz je imao nekoliko fantastičnih poteza u poslednjoj deonici, igrali smo znatno snažnije u odbrani i mislim da smo večeras više zaslužili pobedu.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević se zahvalio publici na podršci tokom meča:

– Ova utakmica je bila veoma važna za nas, jer smo bili u seriji poraza. Upravo iz tog razloga moj tim je bio pod velikim pritiskom da dobije ovaj meč. U prvoj četvrtini nismo igrali dobro, ali od druge  četvrtine smo igrali odbranu na potrebnom nivou, onako kako ovaj tim može i treba da igra. Posledica naše tako dobre odbrane je i podatak da u preostale tri deonice Cibona nije postizala više od 20 poena.To je svakako bio ključ našeg trijumfa. Iz tako dobre odbrane postigli smo lake poene, podigli nivo samopuzdanja i mislim da smo zasluženo pobedili. Nadam se da će ovo biti početak naše pobedničke serije, a posebno bih voleo da se zahvalim publici koja nam je mnogo pomogla.

Plej Cibone Paolo Marineli smatra da je Cibona imala šansu za trijumf:

– Teško je sad bilo šta komentarisati, jer smo izgubili na jednu loptu. Mislim da smo dobro počeli utakmicu i trebalo je da u takvom ritmu igramo svih 40 minuta. Međutim, našim greškama vraćali smo ekipu Mega Leksa u život bukvalno četiri puta. Nije bilo lako, ali opet smo imali priliku da trijumfujemo, ali nismo uspeli i sad šta je tu je.

Trener Cibone Damir Mulaomerović je istakao da je pobeda Mege zaslužena:

– Pre svega čestitao bih ekipi Mega Leksa na zasluženoj pobedi. I mi smo imali naše šanse za pobedu, imali smo otvoren poslednji šut za trijumf i sa tim bismo mogli biti zadovoljni. Međutim, ono sa čim ne možemo biti zadovoljni je sudijska trojka koja večeras po mom mišljenju nije bila na potrebnom nivou. Ali, to sve nema veze sa pobedom Mega Leksa koja čista i zaslužena. Oni su borili na način na koji to uvek rade, večeras su bili srećniji tim i ja im čestitam na tome.  

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov