ZAGORAC: „MEČ PROTIV AVELINA VELIKI ISPIT ZA EKIPU“

Košarkaši Mega Leksa u utorak od 18:30 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici otvaraju svoje prvo učešće u evropskom takmičenju utakmicom protiv italijanskog Sidigas Avelina. Meč 1. kola novoosnovanog takmičenja Košarkaška Liga šampiona će biti sjajna prilika za mlade košarkaše Mege da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na znatno iskusniju protivničku ekipu, pošto je italijanski tim u proseku stariji za gotovo 6 godina (tim Mege u Ligi šampiona je u proseku star 20.7 godina u odnosu na 26.6 Avelina).

Pored Mega Leksa i Sidigas Avelina, u grupi D Košarkaške Lige šampiona se još nalaze i Strazbur (Francuska), Iberostar Tenerife (Španija), Telenet Ostende (Belgija), KK Mornar (Crna Gora), Cibona (Hrvatska) i Juventus Utena (Litvanija).

presentazioneav_to

Sidigas Avelino je osnovan 1946. godine i u svojoj istoriji ima osvojen jedan italijanski kup i to 2008. godine. Prošle sezone su osvojili 3. mesto u regularnom delu šampionata sa skorom 20-6 da bi potom stigli do polufinala plej-ofa gde su u sedam utakmica izgubili od Ređane. U kupu su dogurali do finala gde su poraženi od Armanija.

Trener ekipe je Stefano Sakripanti a srž ekipe čine Amerikanci i to plejmejker Džo Reglend koji u proseku u italijanskom prvenstvu postiže 14.7 poena u 4.7 asistencija i bek Levi Rendolf koji prosečno daje 15.3 poena. Sa klupe na bekovskim pozicijama uskaču omaleni (165 cm) ali i iskusni Markis Grin i Belgijanac Retin Obazohan. Na krilu je dobar šuter Adonis Tomas dok pod košem glavnu snagu čine iskusni Amerikanac Marten Leunen, italijanski reprezentativac Marko Kuzin i 216 centimetara visoki Ukrajinac sa NBA iskustvom Kiril Fesenko.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević smatra da je utakmica protiv Avelina velika šansa za ekipu Mege:

– Očekuje nas težak meč, Avelino je jedan od favorita za prvo mesto u našoj grupi. Ova utakmica je velika šansa za našu mladu ekipu da vidimo gde smo u odnosu na najjače evropske ekipe,

izjavio je Milojević.

Mega u ABA ligi trenutno ima skor 1-4 dok je Avelino u italijanskom prvenstvu ima dve pobede i jedan poraz, na gostovanju od Armanija.

mega_cdvta_15102016_0011

Kapiten ekipe Rade Zagorac ističe da je Avelino odličan tim dobro popunjen na svim pozicijama:

– Očekuje nas meč protiv Avelina posle nekoliko poraza u ABA ligi ali i posle dobre igre u poslednjem meču protiv Cedevite. Ulazimo u novo evropsko takmičenje sa puno optimizma, gde želimo da pružimo dobre igre i plasiramo se u drugu fazu. Sticajem okolnosti sam pratio igre Avelina prošle sezone. Spadaju i sam vrh italijanske lige, igraju sa dosta stranaca i dobro su popunjeni na svim pozicijama. Očekuje nas veliki ispit protiv odlične ekipe ali verujem da možemo da dođemo do pobede,

istakao je Zagorac.

Na dan utakmice u periodu od 12 do 17 časova na šetalištu u centru grada, košarkaškim terenima, kafićima i drugim mestima u Sremskoj Mitrovici, promoterke Mega Leksa u saradnji sa kompanijom Roda će deliti karte za utakmicu. Za gledaoce u hali je pripremljen niz iznenađenja a u poluvremenu utakmice će biti organizovano takmičenje u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu – televizor, poklon kompanije Roda.

Karte za meč su prodaji po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta i mogu se kupiti u kafiću „Pinki“ u okviru hale u vremenu od 8 do 22 časa.

Foto: scandonebasket.it, Mega Leks/Ivica Veselinov