MEGA LEKS OTPUTOVAO NA PRIPREME U BUGARSKU

Košarkaši Mega Leksa su otputovali u Bugarsku gde će u Pravetsu od 10. do 16. avgusta boraviti na pripremama za novu sezonu.

Tim se okupio već 1. avgusta a prvom treningu su prisustvovali Ognjen Jaramaz, Radovan Đoković, Stefan Simić, Milenko Veljković, Alfa Kaba, Đorđe Simeunović, Nikola Pavlović kao i pojačanja koja su pristigla tokom leta, i to Miloš Milisavljević, Kostja Mušidi, Marko Tejić, Radosav Spasojević i Stefan Glogovac. Kapiten Rade Zagorac se priključio ekipi po povratku iz Amerike 6. avgusta dok će Vlatko Čančar biti na raspolaganju timu Dejana Milojevića po okončanju obaveza u reprezentaciji Slovenije.

I u stručnom štabu je bilo izmena pošto je asistent trenera Žad Fatu nastavio karijeru u inostranstvu a novi pomoćni trener je Ivan Vujičić.

IMG-20160810-WA0010

Mega Leks će i naredne sezone imati izuzetno mladu i talentovanu ekipu o čemu govori i prosek godina od 20.5 kao i činjenica da će najstariji igrač na početku sezone biti Radosav Spasojević sa 24 godine.

Generalni menadžer Mega Leksa Goran Ćakić ističe da je da je početak sezone 1. avgusta pravi recept za ekipu Mega Leksa:

„I ova sezona nam je počela 1. avgusta što smatramo da je pravi recept za našu ekipu kako bi što spremnije dočekali sezonu. Posle uvodnih treninga, očekuje nas sedam dana priprema u Pravetsu u Bugarskoj kod naših prijatelja i generalnog sponzora kluba Leks Group-a a potom sledi i veliki broj kontrolnih utakmica“,

IMG-20160810-WA0006

izjavio je Ćakić i potom se osvrnuo na nove izazove koji slede:

„Očekuje nas novo iskustvo u vidu igranja u Košarkaškoj Ligi šampiona koje će biti kvalitetno takmičenje sa dosta jakih ekipa, pogotovo u našoj grupi, gde ćemo između ostalih, odmeriti snage i sa Strazburom, Avelinom, Tenerifama, Ostendeom i drugim ekipama“.

Nakon povratka iz Bugarske, ekipu Mega Leksa očekuje niz kontrolnih utakmica o čijem rasporedu ćete moći da se informišete putem zvaničnog sajta.