VLADA VUKOIČIĆ NA ČELU MLAĐIH SELEKCIJA MEGA LEKSA

Košarkaški klub Mega Leks je dobio veliko pojačanje pošto će šef omladinskog pogona u naredne 3 godine biti Vlada Vukoičić, koji će preuzeti brigu o svim mlađim selekcijama kluba. Na taj način, Vukoičić će se vratiti u klub čiji je bio trener u periodu od 2010. do 2012. godine.

Novi šef omladinskog pogona Mega Leksa je istakao da ga raduju predstojeći izazovi:

„Zadovoljstvo mi je i čast što sam dobio poziv da preuzmem brigu o mlađim selekcijama u vrlo dobro organizovanom klubu u kome se najviše pažnje obraća na rad sa mladim igračima. Mega je postala prvo regionalni, a potom i može se reći, svetski brend u radu sa mladim igračima, njihovom razvoju, davanju šanse i sazrevanju. Sigurno da je u pitanju ozbiljan izazov ali ujedno i prilika da se kroz vaspitanje i taktičko-tehnički rad na treninzima, radi na stvaranju novih asova. Postoji sjajan potencijal u ovim mladim košarkašima koji dolaze ne samo iz zemlje, već iz regiona i šire. Biće to slatke muke i veliki izazov u radu i nadam se, novim uspesima kluba koji svaki dan raste“,

izjavio je Vukoičić.

Vlada Vukoičić je rođen 2. juna 1973. godine u Beogradu. Na mestu glavnog trenera je debitovao 2005. godine u FMP-u gde je ostao 3 godine i sa kojim je osvojio Jadransku ligu 2006. i Kup Radivoja Koraća 2007. godine a sa klubom je stigao i do polufinala ULEB kupa. Posle toga je bio trener u Hemofarmu, na kratko u belgijskom Ostendeu a potom i u Bosni sa kojom osvaja kup. 2010 je došao na mesto glavnog trenera Mege a 2012 postaje trener Crvene zvezde sa kojom je 2013. osvojio Kup Radivoja Koraća. Nakon toga je još bio trener u MZT-u, libanskom timu Tadamon i bugarskom Balkanu iz Botevgrada.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije je 2007. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Mlađe selekcije Mega Leksa su imale izuzetnu proteklu sezonu i pred njima je svakako još blistavija budućnost. Kadeti Mege su postali šampioni Srbije, juniori su osvojili treće mesto u zemlji a po prvi put su se plasirali i na finalni turnir juniorske Evrolige koji je održan u Berlinu dok su pioniri u prvoj godini postojanja selekcije u klubu, postali vicešampioni Srbije.

Dobrodošao Vlado!