IVANOVIĆ:“UZ PUBLIKU U SREMSKOJ MITROVICI DO NOVE POBEDE“

Košarkaši Mega Leksa u sredu 8. juna od 19 časova nastavljaju seriju za 3. mesto u Super ligi. Trenutni rezultat je 1:1 a serija se igra na 3 pobede. Poznat je i termin 4. meča koji će se odigrati u Železniku a to je petak od 20 časova.

Publika u Sremskoj Mitrovici će imati dodatni motiv da podrži Mega Leks u izuzetno važnoj seriji za 3. mesto pošto će se pobednik iste plasirati u ABA ligu naredne sezone. Ulaz na utakmicu je slobodan i očekuje se da će Mitrovčani, kao i mnogo puta ove sezone, prepoznati važnost podrške mladom timu Mega Leksa.

IMG_5111

U prethodnom meču u Železniku FMP je slavio sa 89:83 a trener Mega Leksa Dejan Milojević je posebno apostrofirao lošu odbranu kao razlog poraza:

Odigrali smo vrlo lošu odbranu na prethodnom meču i pri tome smo im dali previše prostora da se razigraju. Tako se ne pobeđuju ni slabije ekipe od FMP-a. Moramo da izvučemo pouke i da se fokusiramo na odbranu a ne samo na napad, kako je to i bilo na prvom meču. Kada igramo dobru odbranu, nije bitno koliko imamo raspoloženih igrača u napadu. Moramo da odigramo daleko agresivnije kako bi naša fizička sprema i atleticizam došli do izražaja i kako bi ostvarili cilj a to je plasman u ABA ligu“,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i FMP su se sastali do sada 6 puta u Super ligi i trenutni skor je 5:1 za Megu.

Plejmejker Mega Leksa Nikola Ivanović koji je u dva duela sa FMP podelio ukupno 23 asistencije uz 42 postignuta poena, smatra je potrebno da Mega odigra daleko agresivnije nego što je to bilo u prethodnom meču:

“Nemamo vremena da se osvrćemo na prethodni meč, znamo gde smo grešili. Moraćemo pre svega da odigramo agresivnije u odbrani kako bi došli do željenog rezultata. Očekuje nas izuzetno bitan meč i verujem u našu pobedu koja bi nas dovela na korak do ostvarenja cilja“,

izjavio je plej Mege koji je i pozvao publiku da u što većem broju podrži Megu na ovom važnom meču:

„Publika u Sremskoj Mitrovici je uvek umela da prepozna trenutak kada je nam je potrebna dodatna podrška sa tribina i verujem da će tako biti i na ovom meču. Pozivam ih da dođu u što većem broju i pomognu nam da zajedno ostvarimo cilj, plasman u ABA ligu i tako da na sjajan način zaključimo ovu sezonu“,

završio je Ivanović.

Treći meč serije za 3. mesto između Mega Leksa i FMP-a je zakazan za sredu 8. jun od 19 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Ulaz na utakmicu je slobodan.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov