JOKIĆ: „VERUJEM DA ĆE MEGA IMATI JOŠ PREDSTAVNIKA U NBA“

Specijalan gost Mega Leksa na utakmici protiv Borca je bio Nikola Jokić, bivši igrač Mege a sada član NBA ekipe Denver Nagetsa. Jokić je prvi igrač u istoriji Mega Leksa koji je direktno iz kluba otišao u NBA ligu a posle sjajne sezone, izabran je u najbolju „ruki“ petorku najjače lige sveta.

Pred početak sezone, na prijateljskom meču protiv prvaka Turske Karšijake, iz upotrebe je zvanično povučen dres Nikole Jokića sa brojem 15 a meč protiv Borca je bio prvi kome je Nikola prisustvovao od odlaska u NBA ligu. Tom prilikom je u ime kluba direktor Goran Ćakić uručio Jokiću prigodan poklon, foto-knjigu sa Jokićevim slikama za vreme igranja za Mega Leks.mega_borac_24052016_0006

Nikola Jokić je bio oduševljen gestom svog bivšeg kluba:

„Ovo je velika čast za mene i želeo bih da se zahvalim klubu na poklonu koji će uvek imati posebno mesto u mojoj kući. Drago mi je što sam se vratio u halu koja budi lepe uspomene a posebno sam bio ponosan kada sam ugledao svoj dres broj 15 u hali. Imao sam veliku podršku od trenera Dejana Milojevića, stručnog štaba, mojih saigrača i ljudi u klubu i drago mi je da sam opravdao ukazano poverenje i šansu. U Megi sam proveo nezaboravne trenutke i uvek ću se rado vraćati ovde“. 

Jokić je tokom sezone pratio rezultate Mege:

„Drago mi je da je ovo najbolja godina u istoriji kluba. Utakmice sam pratio kada god sam mogao i bio sam vrlo srećan posle osvajanja kupa i plasmana u finale ABA lige. Ovo je samo dodatna potvrda odličnog rada u klubu koji svakim danom sve više raste“.

Nikola Jokić je nedavno izabran u najbolju „ruki“ petorku lige:

„Vrlo sam zadovoljan sezonom u Denveru, svojim napretkom i izborom u najbolju ruki petorku lige. Trudio sam se tokom cele godine da što bolje predstavljam Megu i srpsku košarku u NBA i nadam se da sam uspeo u tome. Sada je Mega već poznato ime u NBA ligi i verujem da će posle predstojećeg drafta imati svoje nove predstavnike u najjačoj ligi na svetu“,

izjavio je Jokić.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov