MILOJEVIĆ: „ZASLUŽENA POBEDA PARTIZANA“

Košarkaši Mega Leksa su odigrali slab meč u derbiju kola Super lige ali su na kraju došli do minimalnog poraza (81:85) koji ih i dalje ostavlja u trci za prvo mesto u grupi.

Kombo bek Mege Petar Popović ističe da je odlučila slaba odbrana Mege:

„Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Mi smo dobro otvorili prvu četvrtinu, imali smo dobra rešenja u napadu, a odbranu smo igrali vrlo korektno. U drugoj četvrtini dozvolili smo Partizanu da dođe do lakih poena iz nekih naših grešaka i izgubljenih lopti. Takođe, ničije lopte su uglavnom završavale u njihovim rukama i tih 30 poena koje su postigli u drugoj četvrtini pokazuje da nismo obavili dobar posao u defanzivi. U trećoj deonici odbrana je bila na solidnom nivou, ali Partizan je uspeo da pogodi neke teške šuteve i da održi stečenu prednost od 10-12 poena. Na kraju, meč je završen solidnom razlikom, a nama ostaje da i dalje radimo i da u narednom meču u Beogradu idemo na pobedu“,

završio je Popović.

Trener Mega Leksa ističe da je konačan rezultat bio dobar u odnosu na igru Mege:

„Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Rezultat na kraju je nerealan, jer ne oslikava pravo stanje dešavanja na terenu gde je Partizan ovog puta sigurno bio bolji 15 razlike od nas. Sreća je naša što su vrlo nespretno odigrali tih poslednja dva, tri minuta gde smo uspeli da dođemo na četiri poena razlike i to je rezultat koji nam daje šansu da u Pioniru možemo da ih iznenadimo i pobedimo i tako budemo prvi u grupi, što nam je i cilj. Što se utakmice tiče mislim da je Novica Veličković pokazao to što jeste, odnosno igrač koji pravi razliku. Odigrao je sjajnu utakmicu, ne samo zbog poena koje je postizao, već je i razigrao svoje saigrače i pravio nam je puno problema. U napadu nismo dobro rešavali situacije kada je Partizan preuzimao, bilo je puno grešaka i izgubljenih lopti koje su Partizanu omogućavale lagane kontre. Druga četvrtina je bila užasna po nas i to je verovatno odredilo pobednika. Još jednom čestitam Partizanu, a ja sam zadovoljan rezultatom na kraju s obzirom na ono što smo prikazali na terenu“.

Na pitanje o povredi plejmejkera Mege Nikole Ivanovića koji je napustio parket u poslednjoj četvrtini, Milojević je rekao:

„Nikola Ivanović povredio je zglob. Prve prognoze nisu ohrabrujuće, ne izgleda dobro. Sigurno da ćemo bez njega biti jako oslabljeni, jer je on jedan od naši najboljih igrača. Liga je takva da se završava za dvadesetak dana i vrlo lako može da se desi da ne igra do kraja sezone. Ali, još ne mogu ništa precizno da kažem, čekamo detaljnije analize“,

izjavio je trener Mega Leksa.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov