SIMEUNOVIĆ: „MORAMO DA ISPRAVIMO GREŠKE U ODBRANI“

Nakon poraza od Crvene zvezde Telekom (95:88) u prvom meču finala ABA lige, vremena za tugovanje nema jer igrače Mega Leksa već u subotu od 20 časova očekuje drugi duel sa istim rivalom. Izabranici Dejana Milojevića će u meč koji će se odigrati u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, ući sa željom da isprave greške iz prethodnog duela i pre svega poprave igru u odbrani.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević se nada će ekipa ispraviti greške iz prvog meča:

“Pokušaćemo da izvučemo pouke iz poraza i da ispravimo greške u ovom kratkom roku. Moramo da odigramo daleko bolje i pre svega agresivnije u odbrani kako bi došli do pobede i rezultata 1:1 pred selidbu serije u Sremsku Mitrovicu”,

istakao je Milojević.

Crvena zvezda je slavila u svih sedam dosadašnjih duela u ABA ligi, od kojih su nekoliko bili na jednu loptu. Jedan od najboljih igrača u prvom meču, Đorđe Simeunović (20 poena) se ne obazire na skor već smatra da Mega mora da nametne svoju prepoznatljivu igru:

“Nismo bili prepoznatljivi u odbrani u prvom meču što je, uz skraćenu rotaciju, bio ključ našeg poraza. U subotu moramo pre svega da ispravimo greške u odbrani, da vršimo presing po celom terenu i da radimo sve one dobre stvari koje su nas i dovele do finala ABA lige. Ne predajemo se, pred nama je novi duel i nemamo vremena da tugujemo zbog poraza. Moramo da smanjim broj primljenih poena, i ukoliko na to ponovimo igru u napadu iz prvog meča, verujem da imamo dobre šanse za pobedu”,

izjavio je Simeunović.

Dejan Milojević će i na ovom meču imati skraćenu rotaciju zbog brojnih povreda. Pored duže povređenih Aranitovića, Jaramaza i Kabe, vrlo je neizvestan i nastup Timotea Luvavu-a, koji je propustio i prvi duel zbog povrede zarađenje u toku pauze između polufinala i finala. Nikola Pavlović će opet biti u sastavu ali najverovatnije ni on neće ulaziti u igru zbog povrede.

Drugi meč finala ABA lige je na programu u četvrtak 30. aprila od 20 časova u hali “Aleksandar Nikolić” u Beograd, uz direktan prenos na TV Arena Sport i Radio Televiziji Srbije.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks