ZAGORAC NA ŽREBU ZA JUNIOR NBA LIGU

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac bio je gost na žrebu za Junior NBA ligu u kojoj će učestvovati 30 beogradskih osnovnih škola.

Svečanost je bila održana u sali Ustanove kulture „Braća Stamenković“ i tom prilikom je održan „draft“ kome su prisustvovali i predstavnici NBA Evrope, generalni sekretar KSS-a Dejan Tomašević, bivši NBA igrači Vladimir Radmanović i Žarko Čabarkapa kao i nekoliko stotina dece iz škola koje će učestvovati na turniru.

Zagorac je zajedno sa igračem Partizana Petrom Aranitovićem i košarkašem Crvene zvezde Markom Gudurićem, izvlačio loptice, kojima se određivalo koja će škola predstavljati koji NBA klub.

Takmičenje se organizuje po sistemu NBA lige za učenike (dečake i devojčice) petog i mlađih razreda. Osnovne škole su podeljene u dve konferencije, odnosno šest divizija sa po pet ekipa, koje će igrati ligaški deo, a zatim i plej-of. Takmičenja počinju 6. aprila, a završavaju se velikim finalom 29. maja.

Posle žreba koji je praćen sa velikim oduševljenjem dece, Rade Zagorac je proveo dugo vremena slikajući se sa osnovcima uz deljenje autograma.