MILOJEVIĆ: „DESILO SE ČUDO“

Strateg Mega Leksa Dejan Milojević posle meča u Morači je sijao od zadovoljstva. I to sa punim pravom jer je njegov tim, iako lišen pomoći Aranitovića, Kabe i Jaramaza, savladao favorizovanu Budućnost, kojoj je ovo bio prvi poraz na svom terenu u ABA ligi u ovoj sezoni:

Velika pobeda – počeo je priču Milojević i potom dodao:

Pred utakmicu sam rekao da se naše šanse mere u promilima i to stvarno tako i dalje mislim. Međutim, ekipa je stvarno pokazala veliko srce. Bili smo hrabri, nismo odustajali u teškim situacijama. Dobro smo kontrolisali meč, nismo dozvolili ekipi Budućnosti da stekne veliku razliku. Vrebali smo našu šansu i tu ukazanu priliku na kraju smo uspeli da iskoristimo. Luvavu i Ivanović su pogodili bitna slobodna bacanja i mislim da smo zaslužemo dobili – kratko je zastao Milojević i potom nastavio:

Ova pobeda mislim da ne menja uloge favorita. Budućnost je i dalje favorit u ovoj seriji. Mi moramo da ostanemo hladne glave i sve ovo što pre zaboravimo, jer da bismo došli do finala trebaju nam dva koraka, ovo je bio samo prvi. To finale svi mi sanjamo, a ovim trijumfom i pored silnih povreda koje nas prate, uspeli smo da to finale približimo javi. Kad imate igrače koji su ovoliko hrabri i koji daju sve od sebe i ne štede se, čuda su zaista moguća. Po mom mišljenju u ovoj utakmici se čudo desilo i drago mi je što sam u svemu tome učestvovao.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Milojević je po ko zna koji put naglasio da je njegov tim potpuno lišen bilo kakvog imperativa:

Ne bojimo se pritiska. Pred ovu utakmicu ja sam mojim igračima rekao da mi moramo da dobijemo. Moj pristup je takav da makar imao i jedan promil šanse da dobijem meč, ja verujem da je to ostvarivo. Ja verujem da mi možemo da prođemo već posle pobede u Mitrovici, ali ako realno analiziramo stanje, Budućnost je favorit i ima kvalitetniji tim. Međutim, lepota sporta je što ne pobeđuje uvek bolji i kvalitetniji i sport je jedna od retkih grana gde može slabija ekipe da pobedi jaču. Zato ljudi i vole sport.

Kao presudan faktor za trijumf u ovom meču Milojević je naveo:

Puno problema smo im pravili sa našom niskom postavom, sa brzim i pokreljivim igračima koji imaju dobar šut sa distance pogotovo u situaciji kad je Nikolić bio na „petici“, a Zagorac na „četvorci“. Mislim da je to bila ključna stvar u ovoj utakmici i da Budućnost nije imala rešenja za to.

Mega je ponovo odigrala vrlo agresivno u odbrani:

Mi smo izuzetno fizički spremna ekipa, koja može uvek da igra presing, bez obzira na sastav. Taj presing nije bio toliko kvalitetan kao čitave sezone, pre svega zbog skraćene rotacije. Budućnost je imala samo 12 izgubljenih lopti za razliku od prošlog meča u Mitrovici kada su imali preko 20. To je dokaz da smo igrali slabiji presing nego inače, ali to su takve okolnosti na koje moramo da se adaptiramo.

Sjajnom igrom na startu utakmice Danilo Nikolić je najavio da bi Mega mogla do velikog iznenađenja:

KK Buducnost Voli - Mega Leks 006

Nikolić je jako dobro otvorio meč, on nam je dao samopuzdanje u ovako sjajnoj atmoseri protiv jedne izvanredne ekipe kakva je Budućnost. Kad otvorite meč sa takvim šutevima, igrači dobiju samopuzdanje, vide da mi možemo da igramo sa njima i to je bila ključna stvar koja je promenila tok utakmice i našu svest.

Na konstataciju novinara da se ne pamti da je jedan igrač imao 40 indeksnih poena kao Zagorac u ovom meču, Milojević je odgovorio u šaljivom tonu:

Ja sam imao i više, ali ne pamte mladi – uz osmeh je konstatovao trener Mega Leksa i potom dodao:

Šalim se naravno, Rade je odigrao najbolju partiju posle povratka od povrede i presrećan sam zbog njega, jer to je jedan od naših najvećih talenata. Bilo mi je stvarno zadovoljstvo da vodim jednog takvog igrača u ovakvoj utakmici i uživati u njegovim potezima na terenu. Mislim da je to najbolje nagradila publika, jer ne sećam se kad je neki protivnički igrač dobio toliko aplauza koliko je Rade dobio tokom utakmice. To je stvarno sjajno. Publika u Podgorici je pokazali da voli košarku i da zna da ceni lepe poteze – zaključio je Milojević.

Foto:Budućnost VOLI/ABA liga