NAPRAVI BUKU, PODRŽI MEGU

Posle pobede na gostovanju u Zagrebu protiv Cibone, košarkaši Mega Leksa dočekuju ljubljansku Union Olimpiju u okviru 24. kola ABA lige. Meč je zakazan za subotu 13. februar od 19 sati u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Mega će protiv gostiju iz Ljubljane pokušati da dođe do pete uzastopne pobede u regionalnom takmičenju i time da izjednači prethodni rekord koji je postavila na početku ove sezone.

Publika u Pinkiju će za ovaj meč biti dodatno “opremljena” jer je kompanija RODA pripremila iznenađenje za gledaoce. Na tribinama će biti podeljeno 500 navijačkih udaraljki pomoću kojih će gledaoci moći da podrže Megu u, nadamo se, još jednom trijumfu u nizu. Na poluvremenu utakmice će se košarkašice iz ŽKK Laćarac takmičiti u pogađanju koševa uz prepreke a kompanija RODA će ih, pored poklon paketa, nagraditi i sa košarkaškim loptama za njihov klub.

Takođe, još jedan lep povod za dolazak na utakmicu će biti i rođendan košarkaša Mege Nikole Jankovića, koji će u subotu napuniti 22 godine.

Emega_cedevita_31012016_0419Trener Mega Leksa Dejan Milojević želi da ekipa nastavi pobednički niz:

„Želimo da nastavimo niz pobeda. Dolazi nam Olimpija koja je verovatno zaslužila i bolji plasman na tabeli ali su neke mečeve nesrećno izgubili. Očekuje nas težak meč i biće potrebno da ponovimo kvalitetnu odbranu kako bi pobedili goste iz Ljubljane“,

izjavio je Milojević.

Mega je u prethodnom kolu pobedila Cibonu u Zagrebu sa 82:89 dok je Olimpija izgubila na svom parketu od Cedevite sa 84:91. Mega Leks je trenutno na 4. poziciji na tabeli ABA lige sa skorom 16-7 dok je Union Olimpija na deobi 8. mesta sa 9 pobeda i 14 poraza. Mega i Olimpija su se do sada sastajale 5 puta u regionalnom takmičenju a trenutni skor je 3-2 za Olimpiju. U poslednjem susretu odigranom u okviru 11. kola u Ljubljani, Mega je slavila sa 89:99.

Nikola Janković ističe da su pobede dodatno ojačale odličnu atmosferu u ekipi:

„Tokom nedelje smo odlično radili na treninzima. Iako nas posle Olimpije očekuje Kup Radivoja Koraća u Nišu, uvek idemo korak po korak i koncentrišemo se na naredni meč. Pobeda protiv Olimpije bi dodatno ojačala samopouzdanje i atmosferu u ekipi”,

rekao je Janković i nastavio:

“Olimpija je iskusna ekipa i zgusnut raspored utakmica u Evrokupu je sigurno uticao na njih da izgube neke utakmice u ABA ligi. Iako smo svežiji i u boljoj formi, nećemo se zavarati time već je potrebno da pružimo našu prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani i uz pametna rešenja u napadu, da produžimo naš pobednički niz”.

Nikola Janković će u subotu 13. februara napuniti 22 godine a za poklon za rođendan je poželeo sledeće:

“Naravno, pobedu”,

završio je Janković.

Kako se utakmica igra jedan dan pre “Dana zaljubljenih”, kompanija RODA i Mega Leks su pripremili iznenađenje za parove koji dođu na utakmicu. Naime, parovi koji u toku prvog poluvremena budu okačili na Tviter svoju zajedničku sliku sa poljupcem sa utakmice uz hešteg #malivelikiklub, a čija slika do završetka prvog poluvremena bude najviše puta retvitovana i fejvovana, dobiće na poklon šal i kalendar Mega Leksa kao i slatki paket od kompanije RODA. Retvitovanje će se bodovati sa 2 poena a fejvovanje sa 1 poenom.

IMG_2052

Utakmica Mega Leks – Union Olimpija je zakazana za subotu 13. februar od 19 sati u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Karte za meč su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 dinara za VIP mesta. Utakmicu će direktno prenositi TV Arena Sport.