MILOJEVIĆ: ”SAZREVAMO U OVAKVIM UTAKMICAMA”

Mega je u još jednom uzbudljivom i teškom meču u ABA ligi ove sezone, pokazala da pored velikog talenta, poseduje i karakter pošto je pred prepunim tribinama Dvorane sportskog centra u Nikšiću savladala Sutjesku sa 68:73.

I pored izostanaka zbog povreda zbog kojih u Nikšić nisu doputovali Aranitović i Veljković, kao i problema sa ličnim greškama zbog kojih su ranije igru napustili Nikolić, Ivanović i Simeunović, izabranici Dejana Milojevića su sjajnom odbranom i kontrolom skoka (51 skok od kojih su 22 bila u napadu), uspeli da savladaju domaću ekipu kojoj je meč protiv Mege bio izuzetno važan u borbi za opstanak.

Nikola Ivanović je istakao da su zajedništvo i odbrana Mege odlučili pobednika:

“Uvek mi je lepo da igram u Nikšiću zbog dobre atmosfere na tribinama. Sutjeska je sa dolaskom Jovovića odigrala znatno čvršće nego ranije. Bili smo izuzetno loši u napadu uz vrlo slab šut za tri poena ali smo kao i mnogo puta ove sezone, utakmicu dobili dobrom odbranom i zajedništvom na terenu”.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da tim sazreva u ovakvim utakmicama. Milojević se prvo osvrnuo na atmosferu na meču:

“Zadovoljstvo mi je što posle dugo godina gostujem u Nikšiću koji je jedan od najkošarkaškijih gradova na prostoru bivše SFRJ. Imaju odličnu atmosferu na tribinama i voleo bih da opstanu u ABA ligi i da ovde gostujemo i sledeće sezone”,

rekao je Milojević i nastavio o samom meču:

“Jako sam zadovoljan jer smo pred punim tribinama i u ovakvoj atmosferi pobedili protivnika kome je ovaj meč bio izuzetno bitan u borbi za opstanak. Na ovaj način stasava i sazreva mlad tim. Bili smo izuzetno borbeni, imali 51 skok od kojih su čak 22 u napadu i to je na kraju odlučilo pobednika. Sutjeska možda nije imala sreće u finišu jer da je ušao onaj šut Raša u kontri, možda bi bilo drugačije. Želim im sreću u nastavku borbe za opstanak”,

završio je Milojević.