MEGA STALA U VALJEVU

Košarkaši Mega Leksa su u okviru 13. kola ABA lige u Valjevu izgubili od Metalca sa 83:76 (15:17, 20:14, 25:23, 23:22) i tako prekinuli niz od 3 uzastopne pobede. Iako su u većem delu susreta bili u rezultatskom zaostatku, košarkaši Mege su imali priliku da preokrenu meč ali su u ključnim trenucima dozvolili nekoliko ofanzivnih skokova igrača Metalca posle kojih su po pravilu usledili poeni. Uz slabo šutersko izdanje (6 od 27 za 3 poena) i veliki broj grešaka (20), na kraju nije bilo dovoljno snage za rezultatski preokret.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom Jaramaz, Aranitović, Luvavu-Kabaro, Nikolić i Janković. Prve poene na meču postiže Jaramaz posle asistencije Luvavu-Kabaroa. Na početku meča je viđena izjednačena igra pa je posle 5 minuta igre bilo 10:10 uz pogođene trojke Aranitovića i Nikolića a prva četvrtina se završila rezultatom 15:17.

Druga četvrtina je započela poenima Jaramaza sa poludistance. Metalac sa 2 trojke stiže do prvog vođstva u 13. minutu, 23:21. U narednim minutima se igralo koš za koš ali je loše zagrađivanje skoka koštalo Megu nekoliko primljenih koševa pa je rezultat u 17. minutu bio 33:27 za Metalac. Ipak, u finišu poluvremena, Janković sa dva koša nije dozvolio rezultatsko odlepljivanje domaće ekipe pa se na odmor otišlo sa 35:31 za domaću ekipu.

metal33

FOTO: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Metalac počinje drugo poluvreme serijom 5:0. Nikolić pogađa trojku ali je domaća ekipa ponovo vezala poene za plus 11, 45:34. Aranitović pogađa uz faul  a potom i Ivanović postiže trojku za svoje prve poene za minus 6, 45:39. Na scenu potom stupa Nikolić sa košem i pogođenim slobodnim bacanjima a zatim Ivanović pogađa sva 3 slobodna bacanja i trojku za minus 1, 50:49. Metalac uzvraća sa linije slobodnih bacanja ali Nikolić pogađa novu trojku za 52:52. Ipak, usledio je pad u igri Mege u finišu 3. četvrtine pa se na poslednjih 10 minuta otišlo sa 60:54.

Početkom poslednje četvrtine je Mega u nekoliko puta pokušavala da prednost smanji na koš razlike ali bez uspeha pa se u poslednjih 5 minuta ušlo sa 71:62 za Metalac.  Mega uspeva da smanji na 5 razlike ali je u narednom napadu dozvolila ofanzivni skok Metalca posle kojeg je Bakić pogodio ključnu trojku za 78:70 u 38. minutu.  Do kraja meča Mega nije uspela da ugrozi pobedu domaće ekipe.

Posle 13 kola Mega ima skor 9-4 dok Metalac ima 5 pobeda i 8 poraza. U narednom kolu 14. decembra Mega Leks od 21 sat dočekuje Crvenu zvezdu Telekom.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Mega Leks: Aranitović 12, Đoković, Jaramaz 8 (5 skokova), Veljković, Ivanović 13 (5 skokova), Pavlović, Luvavu-Kabaro 8 (5 asistencija), Kaba 4 (6 skokova), Simeunović 8 (6 skokova), Nikolić 15, Janković 8 (6 skokova).

Metalac: Kočović, Malešević 11, Badovinac, Čampara, Kutlešić 20, Janković, Jevtović 16, Jošilo 11, Rakićević 6, Bakić 5, Gabrić 14.

Aleksandar Aranitović:“Čestitam Metalcu na zasluženoj pobedi. Znali smo kakva nas utakmica očekuje, imali smo puno izgubljenih lopti koje su oni iskoristili na pravi način, sa lakim poenima iz kontri. Okrećemo se narednim utakmicama u kojima ćemo pokušati da pobedimo“.

Dejan Milojević:“Čestitam Metalcu na pobedi, danas su bili bolji od nas. Nismo ostvarili plan koji smo imali prvenstveno zbog činjenice da je Metalac danas odigrao agresivnije od nas. Naš presing su lakše rešavali nego što to deluje. Imali smo 20 izgubljenih lopti od kojih je barem 10 bilo u situaciji da su oni mogli 1 na 0 da daju koš. Kada na sve to dopustite 12 skokova u napadu protivniku i kada dvojica najboljih igrača šutiraju 4 od 24 iz igre, ne možete da očekujete pobedu. Nama ostaje da treniramo jako, podignemo formu i dobijemo što je moguće više utakmica. Imamo težak raspored pred nama i moramo da igramo daleko bolje nego večeras da bi došli do pobede na tim utakmicama“.