KADETI MEGE ISPUSTILI POBEDU NAD ZVEZDOM

Kadeti Mega Leksa su u derbi meču 6. kola Triglav Kadetske lige Srbije izgubili od Crvene zvezde Telekom sa 90:92 (23:31, 22:17, 28:15, 17:29) i tako doživeli svoj prvi poraz ove sezone.

Izabranici Nenada Čanka su u prvom poluvremenu gubili sa 11 razlike ali su sve to uspeli da nadoknade u odličnoj 3. četvrtini koju su dobili sa 28:15 i na poslednjih 10 minuta otišli sa plus 10. Ipak, u uzbudljivom finišu Crvena zvezda Telekom je stigla do pobede poenima posle skoka u napadu. U preostalom vremenu, kadeti Mega Leksa nisu uspeli da dođu do pobede.

Posle 6 kola, kadeti Mega Leksa se nalaze na 2. mestu Grupe A Triglav Kadetske lige Srbije sa skorom 5-1 i u narednom kolu gostuju u Nišu protiv Nibaka.

Mega Leks: Virijević 15 (5 asistencija), Gosić, Simendić, Mišković 18 (9 skokova), Pavlović 5, Matić 16 (5 asistencija),  Nedeljković 2 (5 skokova), Ilinčić 4, Trifunović, Pecarski 30 (16 skokova, indeks 40).

Nenad Čanak:,,Neizvesna utakmica do samog kraja. Ušli smo u utakmicu jako loše, a Zvezda je otvorila šuterski dobro. Drugu i treću četvrtinu smo odigrali malo mirnije, bez preterane nervoze koja je ne znam čime prouzrokovana. Na kraju je odlučila jedna lopta, imali smo praktično dobijenu utakmicu, nismo skočili u odbrani posle bacanja, što je neka bazična stvar, skinuli su nam loptu i dobili utakmicu‘.’

Marko Pecarski:,,Ovo je bio derbi kola i to se videlo na terenu. Bio je veoma izjednačen rezultat. Nama su presudile neke lopte u ključnim trenucima, skokovi u napadu i zbog toga smo izgubili utakmicu. Pokušaćemo što pre da zaboravimo ovaj poraz i da se okrenemo narednom protivniku“.

Foto: Nikola Skenderija