MEGA U FINIŠU SAČUVALA POBEDU PROTIV CIBONE

Još jedna neizvesna završnica i još jedna pobeda Mega Leksa. Ubedljivo najmlađi tim regionalnog takmičenja zabeležio je i sedmi trijumf ove sezone i još jednom potvrdio zašto je najprijatnije iznenađenje ABA lige. Mega Leks – Cibona 76:72 (18:14, 21:22, 18:17, 19:19).

Izabranici trenera Dejana Milojevića do pobede su stigli pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani. Mega je u toku utakmice u dva navrata stizala do dvocifrene prednosti ali je Cibona uspela da se vrati. Domaći su dozvolili gostima iz Zagreba samo jednom da povedu (57:58) i to trojkom Siriščevića sedam minuta pre kraja meča, ali je usledila serija 8:0 i nalet Zagrepčana je odbijen. Mega je imala priliku da mnogo mirnije meč privede kraju, ali su tri izgubljene lopte i isto toliko promašenih slobodnih bacanja u poslednjem minutu zakomplikovali  dešavanja na parketu. Ipak, najsmireniji kada je bilo najpotrebnije bio je Nikola Ivanović i to baš sa linije slobodnih bacanja čime je Megi trasirao put još jednoj pobedi.

mega_cibona_14112015_0008

Veliki problem u igri Mege predstavljalo je zagrađivanje koša i ofanzivni skok rivala koji je u napadu uhvatio čak 19 lopti gde se najbolje videlo odsustvo Samardžiskog koji se preselio u Tursku i Alfa Kabe koji bi u tim trebao da se vrati u narednom kolu protiv Olimpije. Međutim, poslovično šuterski raspoloženom Timotiju Luvavuu koji je monstruoznim zakucavanjem u drugom poluvremenu podigao publiku na noge, pridružili su se Nikolić i Ivanović, a izuzetno agresivna igra u odbrani nadoknadila je sve propuste u skoku i šutu sa linije penala i za tri poena.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Pre početka meča, minutom ćutanja je odata počast žrtvama terorističkih napada u Parizu.

mega_cibona_14112015_0005

Posle 10 kola Mega Leks ima skor od 7 pobeda i 3 poraza i prenoćiće na prvom mestu na tabeli. Cibona ima skor od 4 pobede i 6 poraza.

U narednom kolu u subotu 21. novembra, Mega Leks gostuje Olimpiji u Ljubljani.

Mega Leks: Simić, Aranitović 4, Đoković, Jaramaz 6 (4 ukradene lopte), Veljković 2, Ivanović 15, Pavlović, Luvavu-Kabaro 19 (7 skokova), Simeunović 2, Nikolić 20 (10 skokova), Janković 8 (5 skokova).

Cibona: Florens 11, Krušlin 10, Hukić 2, Šiško, Rozić 6, Jagodić-Kuridža 17, Slavica, Mavra, Joksimović 11, Andrija Žižić 2, Ante Žižić 8, Siriščević

Danilo Nikolić:“Otvorili smo utakmicu skakački veoma loše, dozvolili protivniku veliki broj uhvaćenih lopti u napadu. Međutim, još jednom smo kao ekipa pokazali karakter, igrali smo agresivno, zasluženo smo trijumfovali i vratili se na pobednički kolosek. Čestitao bih saigračima na pobedi, a košarkašima Cibone na fer i korektnoj igri“.

Dejan Milojević:„Jako sam zadovoljan pobedom, jer je ova utakmica za nas došla u specifičnom trenutku kada je ekipu napustio Samardžiski, a Kaba se još nije u potpunosti oporavio od pobede. Ipak, bili smo dovoljno agresivni, imali smo čak 11 osvojenih lopti i tom agresivnošću po celom terenu smo uspeli da poremetimo napad Cibone. Imali smo problema u skoku tokom cele utakmice, Cibona je ostvarila 19 skokova u napadu što je neprihvatljivo. Zaista odavno nisam video da ekipa koja je imala 17 skokova više izgubi, ali naša velika agresivnost nam je donela trijumf iako smo imali i loše procente šuta za jedan i tri poena. Odbrana je postala naš zaštitni znak, planiramo da budemo još bolji i videćemo dokle će nas to odvesti“.

Foto: Mega Leks