ARANITOVIĆ: „POBEDA PROTIV CIBONE BI NAM MNOGO ZNAČILA“

U subotu 14. novembra od 19 sati košarkaši Mega Leksa dočekaće u Sremskoj Mitrovici zagrebačku Cibonu u okviru meča 10. kola ABA lige. Upravo prošle nedelje u Zagrebu u utakmici protiv Cedevite je okončana serija od 5 uzastopnih pobeda Mege rezultatom 78:68 dok je Cibona slavila na gostovanju protiv Sutjeske sa 68:80. Mega će u nastavku sezone igrati bez Predraga Samardžiskog koji je početkom nedelje prešao u redove turskog prvoligaša Bujukčekmečija. Ni na ovom meču neće nastupiti Rade Zagorac dok se povratak Alfe Kabe očekuje u meču sa Olimpijom.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević veruje u tim:

„Želeo bih  da se zahvalim Samardžiskom na svemu i da mu poželim sreću u novom klubu. Iako se oporavio od povrede, Kaba neće igrati na ovom meču i po planu oporavka bi trebao da se vrati u susretu protiv Olimpije u narednom kolu. Cibona je kompletirala ekipu i podigla formu pred ovaj duel. Očekuje nas težak meč ali verujem u naš tim i da možemo da dođemo do pobede“.

Mega Leks je posle 9 kola na deobi 3. mesta u ligi sa 6 pobeda i 3 poraza dok je Cibona na deobi 6. mesta sa skorom 4-5. U ABA ligi je Mega do sada odigrala 4 meča sa Cibonom a obe ekipe su zabeležile po 2 pobede na domaćem terenu. Poslednji susret je odigran u 16. kolu prošle sezone kada je Cibona slavila sa 84:80

Aleksandar Aranitović ističe važnost meča sa Cibonom:

„Otišao nam je Peđa Samardžiski i sigurno je da će nam nedostajati u igri ali to ne sme da nas poremeti i verujem da ćemo uspeti da to nadomestimo. Izuzetno smo mlada ekipa, ali smo pokazali da umemo da odigramo kvalitetno i hrabro u najbitnijim momentima. Moramo da ispravimo greške iz meča sa Cedevitom i da nastavimo da rastemo kao ekipa“, rekao je Aranitović i nastavio:

6R0A9862

„Cibona ima veoma dobar tim sastavljen od nekolicine mladih ali i znatnog broja iskusnih igrača. Florens im se sjajno uklopio u tim, Siriščević se vratio iz povrede i sigurno je da su im poslednje pobede podigle ambicije. Moramo maksimalno spremni da uđemo u ovaj duel i uz agresivnu odbranu kakvu smo prikazivali ove sezone, dođemo do pobede koja bi nam izuzetno značila“,

završio je Aranitović.

Utakmica je zakazana za subotu 14. novembra od 19 časova hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Karte za ovaj meč su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 din za VIP mesta. Obezbeđen je direktan prenos utakmice na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks