MEGA POKAZALA KARAKTER, IGOKEA PALA U UZBUDLJIBVOM FINIŠU

Košarkaši Mega Leksa su posle još jednog preokreta u uzbudljivoj završnici slavili protiv Igokee sa 69:68 u utakmici 6. kola ABA lige. Izabranici Dejana Milojevića, čija je prosečna starost večeras bila 19.6 godina, gubili su u prvom poluvremenu sa 13 poena razlike ali su posle sjajne treće četvrtine uspeli da preokrenu rezultat i na kraju da dođu do pobede bez povređena tri igrača, Samardžiskog, Zagorca i Kabe. Treću pobedu Mege u nizu su sa tribina pratile mlađe selekcije tima koje su došle da pruže podršku u ovom izuzetno važnom meču.

Mega je slabo počela utakmicu pa su gosti brzo poveli sa 0:10. Ivanović pokreće ekipu sa dve trojke i uspeva da smanji deficit na 4 poena ali Igokea odgovara sa dva pogođena šuta za 3 sa istekom napada pa se na prvu pauzu ide sa 12:22.

6R0A4710

Simeunović otvara drugi period sa košem uz faul. Gosti su dugo održavali dvocifrenu prednost koja je išla do 13 poena razlike ali u finišu sa dobrim odbranama i lakim poenima iz kontre Ivanovića i Luvavu-Kabaroa, Mega uspeva da smanji deficit na 5 poena. Na poluvreme se otišlo sa 30:38 a posebno je bio raspoložen Ivanović koji je postigao 18 poena.

6R0A4682Fantastična odbrana u trećoj četvrtini je rezultirala prvim poenima za Igokeu posle 4 i po minuta. Posle zakucavanja Jaramaza, Mega stiže do plus 6 a u odbrani se posebno istakao Veljković. Rezultat pred poslednjih 10 minuta je bio 49:46.

Luvavu-Kabaro otvara poslednji period sa dve trojke i Mega Leks uspeva da dođe do dvocifrene prednosti, 60:50. Gosti se nisu predavali i serijom poena uspevaju da dođu do penal završnice. Propuštenu priliku da ranije reše meč gosti nisu uspeli da kazne pa posle promašaja Ćapina i Radivojevića za 3 poena, Mega zasluženo stiže do pobede.

Mega Leks: Simić, Aranitović 2, Đoković, Jaramaz 7 poena i 4 ukradene lopte, Veljković 3 poena i 6 skokova, Ivanović 25 poena i 8 asistencija, Pavlović, Luvavu-Kabaro 15 poena i 7 skokova, Simeunović 6 poena i 6 skokova, Nikolić 9 poena i 8 skokova, Janković 2 poena i 8 skokova.

Igokea: Pašajlić, Dimić 2, Ćapin 4, Pešaković 3, Kesar 8, Komatina 9, Mikulić, Milošević 3, Radenović 20, Radivojević 17, Talić, Todorović 2.

Narednu utakmicu Mega Leks igra u petak 23. oktobra, kada gostuje ekipi Tajfuna.

Nikola Ivanović:„Bili smo suočeni sa problemima koje smo imali u prethodnim kolima. Loše smo startovali, ali sve čestitke celoj ekipi za čvrst karakter i sjajno odigranu treću deonicu. Izuzetno težak meč i važna pobeda koja će nam mnogo značiti na polju samopouzdanja. Posle teškog rasporeda na početku sezone imamo priliku da u predstojeća dva kola odigramo dva kvalitena meča protiv Tajfuna i Sutjeske i napravimo pozitivan ishod u oba meča“. 

Dejan Milojević:”Jako bitna pobeda za nas. Ekipa je pokazala karakter. Imali smo problema sa preuzimanjem u odbrani i  trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo. Takođe ni šut nas nije služio u prvom poluvremenu pošto smo trojke šutirali 2 od 16. Međutim, drugo poluvreme smo odigrali pametnije i mnogo bolje. Odbrana je stvarno bila sjajna. Čestitam igračima na požrtvovanosti, a brojka od 20 skokova u napadu je uvek pokazatelj borbenosti ekipe. Za tako veliku borbenost smo nagrađeni pobedom sa pola koša. Igokei želim sve najbolje u nastavku sezone, mislim da igraju sjajno i da su ozbiljni kandidati za plasman u plej-of“.

FOTO:Mega Leks