MEGA UBEDLJIVA PROTIV NEKADAŠNJEG KLUBA TREJSIJA MEKGREJDIJA!

U poslednjem kontrolnom meču pred početak ABA lige košarkaši Mega Leksa savladali su kinesku ekipu Ðingdao Iglse sa 109:77 (29:21, 35:21, 25:14, 20:18). Izabranici trenera Dejana Milojevića u potpunosti su nadigrali prošlosezonskog polufinalstu kineskog plej-ofa i ekipu za koju je svojevremeno nastupala nekadašnja zvezda NBA lige – Trejsi Mekgrejdi.
Iako je Mega bila desetkovana neigranjem Zagorca, Luvavua, Pavlovića i još od ranije povređenih Aranitovića i Kabe, mladi tim Dejana Milojevića agresivnim ritmom već početkom druge četvrtine slomio je otpor kineskog tima. Mega Leks je serijom poena došao do dvocifrene prednosti koja je do kraja meča uvećavana.
Na početku utakmice su se istakli Jaramaz i Nikolić koji su doneli prvu prednost Megi. Krajem prve četvrtine i početkom druge igrači Mega Leksa prave, kako se ispostavilo, odlučujuću seriju kojom su došli do ubedljive prednosti. Prvo je Ivanović vezao nekoliko poena, a posle toga je usledila odlična igra u odbrani. Najpre je Simeunović ukrao dve lopte koje je pretvorio u poene, a posle njega je isto uradio i Nikolić. Na to se nadovezao Janković sa košem uz faul za 50:25 na sredini druge četvrtine, a na poluvreme se otišlo rezultatom 64:45.
U nastavku utakmice su igrači Mega Leksa rutinski uvećavali prednost, a viđeno je i nekoliko atraktivnih poteza i odličnih akcija. Iako su domaći imali ubedljivo vođstvo, do kraja utakmice nijednog trnutka nisu posustajali u odbrani koja je bila izuzetno agresivna i koja im je omogućila da zabeleže trijumf sa čak 32 poena razlie.
Mega Leks: Simić 5, Ivanović 12 poena, 7 asistencija i 4 skoka, Nikolić 23 poena, 6 ukradenih, 7 skokova (indeks 32), Ðoković 2, Jaramaz 23 poena, 7 asistencija, 8 skokova (indeks 34), Simeunović 12 poena (5-5 za 2 poena) i 5 skokova, Janković 20 poena i 6 skokova, Veljković, Samardžiski 12 poena i po 4 ukradene lopte i skoka.
Ðingdao Iglsi: Žang, Luo 15, Jang, Vu, Vilijams 14, Song 3, Gibson 23, Sun 18, Tang 4