KADETI MEGA LEKSA TREĆI U SRBIJI! VOJINOVIĆ NAJBOLJI STRELAC!

U meču za treće mesto na finalnom turniru Kadetske lige Srbije, kadeti Mega Leksa su, najviše zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu, savladali Partizan NIS sa 86:96 (22:27, 28:18, 14:23, 22:28) i tako osvojili bronzanu medalju. Pehar je osvojila Crvena zvezda pobedom nad Sports World-om 108:65.

Najbolji strelac finalnog turnira je Jovan Vojinović iz Mega Leksa koji je na dve utakmice postigao ukupno 60 poena a nagradu mu je uručio naš proslavljeni reprezentativac i potpredsednik KSS-a zadužen za mušku košarku, Igor Rakočević.

Početak utakmice je protekao u boljoj igri Mega Leksa koji je poveo sa maksimalnih devet poena razlike (18:27) u devetom minutu. Posebno je bio raspoložen Jovan Vojinović koji je postigao 13 poena u prvoj četvrtini.

U drugoj četvrtini je Partizan igrao znatno bolje pa je u finišu perioda poveo sa 47:38 ali je Mega odgovorila preko Musića i Vojinovića tako da se na poluvreme otišlo sa minus pet, 50:45.

U trećoj četvrtini je viđena izjednačena igra sve do finiša tog perioda, kada je Mega preuzela kontrolu utakmice i  posle trojke Musića došla do vođstva od sedam poena razlike (64:71).

Novak Musić sa dve trojke početkom poslednje četvrtine odvodi Mega Leks na plus 12 (64:76) nakon čega se prednost nije spuštala ispod 10 poena. Sredinom poslednjeg perioda Mega Leks je poveo sa maksimalnih 19 poena razlike (70:89) a košarkaši Partizana su do kraja meča uspeli samo da ublaže poraz.

Najbolji u redovima Mega Leksa su bili Jovan Vojinović sa 28 poena, 5 skokova i 3 asistencije i Novak Musić sa 27 poena, 4 skoka, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti (indeks korisnosti 32) a pratio ih je Matija Jokić sa 8 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Kod Partizana se istakao Miloš Novaković sa 17 poena i 9 skokova.

Veliki uspeh za izabranike trenera Dejana Parežanina koji su uspeli da se podignu posle sjajnog polufinala sa Sports World-om koje je izgubljeno u uzbudljivom finišu sa 89:92, i tako dođu do zaslužene bronzane medalje.