MEGA STALA NA KORAK DO POBEDE, PARTIZAN SLAVIO U PRODUŽETKU!

U utakmici 9. kola Superlige Srbije košarkaši Mega Leksa su posle produžetka izgubili od Partizana sa 95:96 (19:16, 23:18, 24:27, 19:24, 10:11).

Publika u Sremskoj Mitrovici je ponovo prisustvovala uzbudljivom meču ali je Mega Leks nažalost u finišu ispustio pobedu a u produžetku nije imao sreće da pogodi šut za veliko slavlje. Mega Leks je ostao na 4. mestu sa skorom 4-5 dok je Partizan drugi sa 8-1.

Dejan Milojević se odlučio da meč počne sa petorkom Miljenović, Zagorac, Kešelj, Jokić i Šulović. Posle izjednačene igre na početku utakmice, Mega je stegla odbranu pa preko trojke Kešelja stiže do 16:11. Partizan uspeva da izjednači a prva četvrtina se završila uz trojku Krstića za 19:16.

Druga četvrtina je, kao i u prethodnom meču, počela odlično za Megu koja serijom 8:0 stiže do plus 11, 27:16. Gosti posle više od 4 minuta postižu prve poene u ovom periodu. Partizan je u par navrata smanjivao razliku ali je Mega odbila svaki napad pa se na poluvreme otišlo sa 42:34.

Drugo poluvreme je Partizan krenuo bolje pa je posle poena Milutinova smanjio na samo minus dva, 49:47. Odmah odgovaraju Miljenović sa 5 poena i Simović sa polaganjem za plus 9. Ponovo se razigrao Jokić ali Mega nije uspela značajnije da se odvoji pa se poenima Andrića došlo da 66:61 na kraju treće četvrtine.

U poslednjih 10 minuta Jokić i Zagorac pogađaju za održavanje prednosti Mega Leksa a upravo je Zagorac trojkom na 3 minuta do kraja doneo plus 10, 83:73. Tada se u gostujućoj ekipi razigrao Pavlović serijom pogođenih šuteva i sa slobodnih bacanja doneo vođstvo Partizanu, 84:85. U narednom napadu Jokić pogađa jedno slobodno bacanje. Posle promašaja gostiju za 3 poena, Šulović hvata loptu koja stiže do Vebstera koji se nastavku akcije nije snašao pa je izgubio loptu i meč odlazi u produžetke.

U dodatnih pet minuta, gosti stižu do plus 3 ali Jokić pogađa 3 od 4 slobodna bacanja pa se u poslednji minut ušlo sa 95:95. Usledile su izgubljene lopte na obe strane a posle faula nad Tepićem, igrač Partizana pogađa jedno od dva slobodna bacanja. U poslednjem napadu Miljenović ne pogađa dugu dvojku i Mega nažalost ostaje bez pobede.

Mega Leks: Kešelj 12 poena, Krstić 3 poena, Jaramaz 1 poen, Veljković, Miljenović 19 poena i 7 asistencija, Bojić, Jokić 33 poena, 12 skokova i 4 asistencije (indeks 47), Šulović 10 poena i 5 asistencije, Vebster 4 poena, Simović 4 poena, Zagorac 9 poena i 8 skokova, Simeunović.

U redovima Partizana najbolji su bili Aleksandar Pavlović sa 23 poena, Milan Mačvan sa 22 poena i Nikola Milutinov sa 13 poena i 20 skokova.

Mega Leks u narednom meču gostuje u Valjevu protiv Metalca a utakmica se igra već u ponedeljak 25. maja od 18 časova.

Dejan Milojević:“Čestitam Partizanu na pobedi. Nismo imali ni sreće ni iskustva da privedemo ovaj meč kraju. Protiv Zvezde smo imali 8 poena prednosti u finišu, sada 10 na 3 minuta do kraja. Usledila je serija prodatih lopti i promašenih šuteva a njima se razigrao Pavlović Ipak, na kraju nismo imali ni sportske sreće da dođemo do pobede. Sledi Metalac u Valjevu koji je verovatno naša utakmica sezone“.