Radović: Nadam se što boljem rezultatu u ABA Ligi

1. Prvi koraci. Počeci. Kako si se opredelio za košarku?

Sa 11 godina sam počeo da igram košarku. Imali smo teren u kraju, gde su stalno igrali basket neki straiji momci, čekajući da dodjem na red, sate sam provodio gledajući ih I to me je privuklo. Kao mali sam mnogo češće igrao fudbal, ali je košarka postala moja ljubav .

 

2. Jel bilo teško otići iz rodne Crne Gore? Kako si se navikao na Vojvodinu, odnosno Vršac?

Posle svih dešavanja , i odlaska iz kluba,  Vršac je za mene postao veliki izazov i šansa. Zaista sam odlično prihvaćen, imam samo reči hvale. Imam veliku podršku porodice i prijatelja, koji me i prate i bodre svim srcem.  

 

3. Šta ti je ostalo u najdražem sećanju na Vršac?

– Druženje. Mislim da sam tamo pronašao prijatelje za ceo život.

 

4. Kakvi su tvoji utisci po završetku sezone 2012/2013?

Ostao je veliki žal za Superligom.  Zaslužili smo, ali na kraju regularnog dela nismo imali sreće. Što se mene lično tiče, puno sam napredovao, ovo je bila veoma važna sezona za moj razvoj i napredak.

 

5. KAOD- Grčka?

Poziv da pređem u KAOD je došao stvarno neočekivano. Tamo sam proveo lepih mesec i po dana. Nije bilo teško prilagodtiti se, dosta smo sličan narod, tako da sam uživao.

 

6. Potom dolaziš u Megu? Kakvi su utisci, očekivanja, rad sa Dejanom Milojevićem…

Mislim da je dolazak u Megu za moju karijeru pravi potez. Imaću prostor da se razvijem kao igrač uz mladu i talentovanu ekipu.

Dejana sam obožavao kao igrača, a i sada kao trener je zaista odličan. Uradio je veliki posao sa mladom ekipom. U Superligi je pokazao da može da bude trener na visokom nivou.

 

7. Pozvan si u reprezentaciju Crne Gore, kako to komentarišeš?

–  Neočekivano. Par igrača je otkazalo učešće, a neki sa moje pozicije su i povređeni, tako da se spletom okolnosti otvorilo i mesto za mene. Veliki izazov, ali i šansa.

 

8. Planovi za narednu sezonu.

Svakodnevno treniram, spremam se za sledeću sezonu. Pred Megom je veliko takmičenje, tako da se nadam što boljem rezultatu u ABA Ligi.