MILJENOVIĆ: „Ovo će biti prva Megina sezona u Smederevu, i nadamo se velikoj podršci navijača tokom cele godine.“

U prijatnoj atmosferi  jednog  beogradskog kafea našli smo se  Nenadom Miljenovićem.  Razgovor smo započeli uz kafu i prve košarkaske korake.  

-Od malih nogu sam u sportu, prvo sam trenirao fudbal, pa košarku, zatim sam se vratio fudbalu, i onda na kraju košarka. Moji roditelji su imali veliki uticaj na to, trudili su se da me usmere na sport i zaista sam im zahvalan na tome.

Prvi trening, koš, prvi saigrači…

-Kada sam počeo da treniram košarku igrao sam sa starijima. Nisam mogao da uklopim treninge moje generacije sa školom, tako da sam bio prinuđen da treniram sa starijima, što mislim da je imalo veliki uticaj na moju igru. Puno mi je pomoglo, i za jako kratko vreme sam napredovao.

FMP, Partizan, Mega, Radnički i onda ponovo Mega…

– Drago mi je zbog povratka u Megu. Mega ima mlad, ambiciozan tim. Znam da je cela ekipa uložila veliki trud i napor u prethodnoj sezoni, da su jako puno radili i to mi sviđa. To je možda i jedan od razloga što sam se vratio u Megu. Puno rada.

Uz sve to, Mega je možda i jedini klub u Evropi koji daje šansu i toliko prostora mladim igračima i to je za svaku pohvalu. Dejan Milojević je odličan trener, čast i zadovoljstvo mi je što radim sa njim.

 

Utisci nakon prvog treninga?

Uh pa, radi se.  Još uvek nam cela ekipa nije na okupu, ali treninzi su počeli, mislim da ono pravo tek dolazi.

Planovi za budućnost, tvoja očekivanja?

-Rano je da još uvek pričamo o nekim očekivanjima, ali ono što mogu da kažem je da se nadam odličnoj sezoni, sa puno igre i pozitivne atmosfere. Ovo će biti prva Megina sezona u Smederevu, i nadamo se velikoj podršci navijača tokom cele godine.