Intervju Nemanja Dangubić

1.       Ušli ste u sezonu kao potpuni autsajderi. Kakva su bila tvoja očekivanja pred start KLS?

Zaista jesmo ušli kao autsajderi, ali ljudi iz kluba su verovali u nas. Imali smo veliku podršku, i iz utakmice u utakmicu smo bili sve bolji, video se veliki napredak I razultat takve igre i jeste ulazak u ABA ligu.

2.       Kakva je atmosfera u timu? Kako komentarišes činjenicu da se u timu nalazi Novica Veličkovic kao jedan od najiskusnijih i igraca?

Atmosfera u ekipi je bila odlična. Pre svega to su sve sjajni ljudi, što se videlo I na terenu.  Dosta duhovitih igrača, družili smo se I van terena I to nam je puno pomoglo. Tim duhom smo stvorili pobedničku ekipu.

Što se tice Novice, bila mi je velika čast da igram sa njim. Zaista nema svako priliku da trenira sa takvim igračem, dobijali smo veliku podršku i jako puno saveta sa njegove strane.

3.       Da li misliš da bi bili ovde gde ste sada da na klupu Mege nije došao Milojević?

Ne, mislim da je on najviše zaslužan za ovoliki uspeh.  Znao je kako da se postavi prema nama, puno razgovora, treninga, bio je pravi vođa. Njegova energija i podrška su neizmerni.

4.       Najteži poraz i najdrža pobeda.

Najteži poraz: Od Zvezde u Pioniru. Odlično smo igrali u prvom poluvremenu, a onda ne shvatljivi pad igre u poslednjih 20-ak minuta, i tad smo i isputili finale Superlige.

Najdraža pobeda: Uh, teško je izdvojiti samo jednu, Zvezda u play off-u, Vojvodina u Novom Sadu, druga utakmica protiv Radničkog….

5.       Jel postoji neki događaj, anegdota koja će ti ostati u sećanju na ovu sezonu u  Mega Vizuri?

Bilo ih je… (Smeh.) Kao sto sam vec rekao, zaista duhovita ekipa.  Ali recimo izdvojio bih ovu, posle svakog jačeg treninga Novica i Luka bi ulazili u bure puno leda, a mi kao najivni klinci smo ih zadirkivali i zbijali šale na njihov račun. Sve dok nas jednog dana, nisu uhvatili I jednog po jednog ubacili ununtra da shvatimo koliko to prija. Od tad smo vodili borbu ko će prvi u bure. To je još jedan dokaz koliiko nam je značilo prisusustvo iskusnijih igrača, bili su nam kao starija braća.

6.       Kakav je osećaj biti pozvan u reprezentaciju? Očekivanja.

Nestvaran. Kada sam saznao da sam na spisku, nisam mogao da poverujem. Velika čast I obaveza, ali i nagrada za ogroman rad tokom sezone. Preserćan sam što imam priliku da treniram sa takvim igračima, do sada sam ih samo gledao na televiziji, a od sad ću i ja biti deo njih. Jednostavno, ostvario mi se san.

7.       Planovi za sledeću sezonu?

Sigurno ostajem u Megi. Izborili smo se za ABA ligu, tako da nas čekaju ozbiljne pripreme. Naravno, tu su I pripreme sa reprezentacijom, tako da je predamnom jedno radno leto.

8.       I sad pitanje, za sve vatrene navijačice Mega Vizure, jesi li zaljubljen?

Jesam 🙂 Imam devojku već dugo, tako da moraće malo više pažnje da obrate na moje saigrače.