VASILIJE MICIĆ: Nedelja – veliki dan za nas!

Košarkaši Mega Vizure savladali su favorizovanu Crvenu zvezdu Telekom, pred 2500 gledalaca, nakon prave drame u neizvesnoj završnici sa 73:71 i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Agroživ Superlige Srbije. Nakon završnog zvuka sirene, na parketu je nastupilo veliko slavlje izabranika Dejana Milojevića, koje se potom prenelo i u svlačionice, kao i izvan kruševačke Hale sportova.

Ovo je velika pobeda za nas, rekao bih čak i istorijska! – kaže za zvanični sajt lige odlični mladi plejmejker Mege, Vasilije Vasa Micić i nastavio: – Ovo je moj najveći uspeh do sada, u karijeri, bez obzira što sam sa reprezentacijom imao velike uspehe i osvajao značajna odličja. Međutim, ovo je zaista moj najveći uspeh, jer je seniorska košarka nešto drugačija od juniorske i mlađih selekcija. Stvarno bih čestitao svojim saigračima, bez lažne skromnosti, na odličnoj igri i mislim da smo mi ekipu Crvene zvezde Telekoma sada pobedili odbranom, baš na isti način na koji su oni nas savladali u prošloj utakmici. Mislim da je ta neka naša želja za pobedom presudila, jer do poslednje sekunde nismo odustajali, što je i rezultiralo jednom velikom pobedom.

Publika u kruševačkoj Hali sportova i ovoga puta je zdušno bila uz ekipu Crvene zvezde Telekoma i pružala joj podršku maltene svih 40 minuta. Slično je bilo i kada je gostovao Partizan mt:s, dok su istinsku podršku Zemunci imali samo protiv Vojvodine Srbijagasa u poslednjem prvenstvenom kolu Agroživ Košarkaške lige Srbije, koje je odlučivalo o prvaku.

Nama je ovde u Kruševcu bilo zaista prelepo. Protiv Vojvodine u poslednjem kolu Agroživ Košarkaške lige Srbije smo imali veliku podršku sa tribina, ali protiv Crvene zvezde Telekoma i Partizana mt:s sigurno da ne možete da očekujete da ćete imati veću podršku Hale, jer su to, ipak, klubovi koji su se posle dugo vremena pojavili u tom gradu. Igrali smo i sada u jednom zaista prelepom ambijentu i cela organizacija utakmice je bila na jednom jako visokom nivou. Mislim da je i to bio motiv više za nas da dobro odigramo jednu odličnu utakmicu i to smo i pokazali – dodaje Micić.

Majstorica koja je na programu već u nedelju, u Pioniru, od 21 čas, odlučiće ko će na megdan Partizanu u finalu.

Nedelja je jedan veliki dan za nas. Naravno, ući ćemo u tu utakmicu maksimalno rasterećeno, jer nemamo šta da izgubimo a, opet, puno toga možemo da dobijemo. Naravno, oni će biti još više motivisaniji tako da se nadam jednoj zaista dobroj utakmici – ističe sjajni plejmejker Zemunaca, Vasilije Vasa Micić.

Predrag ĆIRKOVIĆ, foto: facebook.rs