Dejan Milojević

Glavni trener

Košarkaška magija je uvek bila veoma jaka u Dejanu Milojeviću. Videlo se to od prvog dana kada je došao na trening Beovuka. Iako sa visinom od 201 santimetar bio je gospodar reketa, sa gotovo neverovatnim osećajem sa skok. Tako je momak rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu veoma brzo dobio nadimak Srpski Čarls Barkli, prvi od mnogobrojnih koji su imali za cilj da opišu dominaciju koja se retko viđa.

Igračka karijera ga je zatim vodila u FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu i na kraju Galatasaraj. Sve to vreme dabl dabl učinak bio je njegov zaštitni znak, utkao je sebe mnoge trofeje i čak tri puta bio MVP ABA lige. Posebno će ostati zapamćeno da je u dresu Partizana 12. februara 2004. godina evroligaški meču protiv Olimpijakosa završio sa indeksom 55.

Titula prvaka Evrope sa reprezentacijom 2001. godine predstavljala je samo dodatnu potvrdu vanserijske klase Dejana Milojevića.

Povreda kolena ga je 2009. odvojila od parketa, ali nije bilo dileme da će se Milojević vratiti svojoj prvoj i najvećoj ljubavi – košarci. Učino je to tri godine kasnije kada je dres zamenio odelom i preuzeo kormilo Mege. Trebalo mu je veoma malo vremena da bi ostavio neizbrisiv trag. Klub je u sezoni 2015/16 vodio do najboljeg rezultata u istoriji, uz izuzetan napredak igrača, među kojima će mnogi svoje karijere deliti pre i posle rada sa Dejanom Milojevićem. Boban Marjanović i Nikola Jokić su samo neki od njih. Trenutno su devetorica igrača Mege draftovana od strane NBA klubova posle rada sa njim.