VELIKA POBEDA MEGE U ZADRU, MILOJEVIĆ PONOSAN!

Košarkaši Mega Leksa su u okviru 5. kola ABA lige na gostovanju pobedili Zadar sa 76:81  (15:22, 17:13, 26:22, 18:24 ). Košarkaši Mega Leksa su u prvom poluvremenu imali 12 poena prednosti ali je Zadar uspeo da se vrati u meč i povede. Ipak, izabranici Dejana Milojevića su u finišu utakmice posle odlične odbrane i serije pogođenih trojki i uspešno realizovanih kontranapada, zasluženo slavili. Ni na ovom meču nisu igrali već duže vreme povređeni Zagorac i Kaba.

Dejan Milojević se odlučio za sledeću startnu petorku: Jaramaz, Luvavu-Kabaro, Simeunović, Nikolić i Janković. Prve poene na meču je uz faul postigao Simeunović. Dobra odbrana Mege na početku meča pa je Zadar postigao prve poene tek u 4. minutu. Posle 5 i po minuta igre, rezultat je 5:12. Samardžiski sa 7 vezanih poena i 2 skoka najavljuje još jedan odličan meč posle MZT i donosi prvu dvocifrenu prednost za Megu, 7:17. Posle mini serije Zadra 5:0, Dejan Milojević je zatražio tajm-aut. Seriju Zadra prekida Aranitović trojkom a prva četvrtina se završava rezultatom 15:22.

Posle izjednačene igre na startu druge četvrtine, Mega trojkom Aranitovića vraća dvocifrenu prednost a Jaramaz posle trojke Zadra, pogađa još jednu za 22:34. u 16. minutu. Period slabije igre Mege je Zadar je iskoristio za seriju 7:0. Seriju prekida Aranitović sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem. Pašalić pogađa trojku za Zadar nekoliko sekundi pre kraja pa se na poluvreme odlazi sa 32:35.

Drugo poluvreme trojkom otvara Ivanović. Zadar poenima Kouzija prvi put na meču stiže do prednosti, 39:38 ali Luvavu i Nikolić odmah odgovaraju na drugoj strani. Do kraja treće četvrtine ekipe su uglavnom razmenjivale koševe a na odmor pred poslednju četvrtinu se otišlo sa 58:57 za Zadar.

Na početku poslednjeg perioda igre, Samardžiski je posle udarca u nos morao van igre zbog krvarenja ali se posle lekarske intervencije posle par minuta vratio u igru. Posle jedne skoro izgubljenje lopte, Luvavu-Kabaro uspeva da pogodi trojku za vođstvo 63:65 a nakon blokade Nikolića, pogađa još jednu za plus 5. Posle tajm-aut Zadra i dobre odbrane Mege Simeunović je precizan za 3 poena. Zadar trojkama ostaje u igri pa je na 2 i po minuta do kraja rezultat 69:73. Jaramaz potom pogađa posle skoka u napadu a nakon ukradene lopte Samardžiskog, Luvavu-Kabaro zakucava za 69:77. Do kraja meča je Mega rutinski sačuvala pobedu.

Mega Leks: Simić, Aranitović 7 poena i 4 skoka, Đoković, Jaramaz 13 i 3 asistencije, Veljković, Ivanović 12  poena, 3 asistencije i 4 ukradene lopte, Samardžiski 10 poena i 5 skokova, Pavlović, Luvavu-Kabaro 18, Simeunović 7 poena i 6 skokova, Nikolić 9 poena i 4 skoka, Janković 5.

Zadar: Bašić 6, Kouzi 23, Kraljević 7, Šango, Širko, Ramljak M. 4, Bošnjak 14, Marinković, Barać, Ramljak I. 2, Pašalić 11, Jurica.

Mega Leks u narednom 6. kolu ABA lige 19.10. od 21:00 u Sremskoj Mitrovici dočekuje Igokeu.

Dejan Milojević:“Jako bitna utakmica za nas jer smo svima dali do znanja da protiv svakoga idemo na pobedu. Odbranu igramo prilično dobro osim što smo danas dopustili protivniku previše skokova u napadu. Samo zbog toga se prvo poluvreme nije završilo + 10 za nas, Zadar je dobio samopouzdanje pogodio neke šuteve i smanjio na 3 razlike. U drugom poluvremenu je bilo očekivano, koš na kao ali se nismo predavali kada je Zadar poveo. Za to smo u završnici meča nagrađeni kada smo pogodili 3 trojke zaredom, otišli nedostižnu prednosti i zasluženo pobedili. Ponosan sam na svoje igre jer nije nimalo lako dobiti Zadar u njegovoj dvorani. Zadru želim sve najbolje, uživamo ovde da igramo i nadam se da ćemo se još puno puta susretati”.

Đorđe Simeunović:“Čestitam saigračima na ovoj važnoj pobedi. Mislim da je presudila naša velika želja i energija, pre svega u odbrani. Znali smo kakvo nas gostovanje očekuje i ovde je uvek lepo ali i vrlo teško igrati jer je Zadar grad košarke. U prvom poluvremenu smo imali velikih problema sa njihovim skokom u napadu ali smo odbrambeno odigrali vrlo dobro. U ključnim trenucima nas je poslužio i šut i napravili smo „brejk“. Jako smo srećni sa ovom pobedom“.