SAMARDŽISKI: “MEGA POTENCIJAL”

Najmlađi tim regionalnog takmičenja nastavio je sa dobrim igrama i pobedama u ABA ligi. Mega Leks je na teškom gostovanju u Zadru savladao domaći sastav sa 81:76 i tako upisao treći trijumf od starta sezone. U meču u Dalmaciji izabranici trenera Dejana Milojevića osim velike borbenosti, agresivne odbrane i raznovrsne igre u napadu, pokazali su i kvalitet više. U trenucima kada se lomio rezultat odigrali su vrlo pametno i nisu podlegli pritisku. Kod vođstva Zadrana 63:62 napravili su seriju 9:0, pogođene su tri uzastopne trojke čime je stečena prednost za mirniju završnicu. U finišu je maestralno odigrao Timote Luvavu koji se u odsustvu povređenog Zagorca nametnuo kao lider, a u Zadru je imao odličnu podršku svih saigrača, u prvom redu Jaramaza i Ivanovića.

Kako sezona odmiče sve bolje partije pruža i Predrag Samardžiski koji je u petom kolu ABA lige pored 10 poena imao i pet skokova i dve sjajne blokade. Samardžiski se povredio u poslednjoj četvrtini, kada je u duelu sa protivničkim igračem dobio jak udarac u nos, ali je posle lekarske intervencije insistirao da se vrati na teren i u finišu dobrom odbranom značajno pomogao ekipi:

 „Zbog krvarenja iz nosa posle duela sa protivničkim igračem sam morao da izađem iz igre. Svaki sekund van parketa u tim trenucima kada se lomila utakmica mi je bio predugačak. Po završenoj lekarskoj intervenciji sam insistirao da se vratim u igru jer je ekipa celu utakmicu davala sve od sebe i osetio sam dužnost da budem na raspologanju treneru do kraja utakmice“, počeo je priču Samardžiski i dodao:

Pobeda u Zadru je od velikog značaja za ovu mladu ekipu, pre svega kao nagrada za veliki trud i podstrek za nastavak sezone. Ovo je apsolutno bio trijumf kolektiva, ali moram da pohvalim Luvavua koji je u završnici sa dve uzastopne trojke pokrenuo ceo tim. Takođe, njegovo fantastično zakucavanje preko Ramljaka u kontri dodatno nam je ulilo samopouzdanje. Bio je to fantastičan potez koji najbolje govori u prilog tome da njegov vanserijski talenat prate i izvanredne fizičke predispozicije”,istič e Samardžiski.

Centar makedonske reprezentacije hvalio je i ostale saigrače:

„Igrači Mege imaju ogroman potencijal i mislim da još uvek nisu ni svesni toga. Međutim, uz trenera Milojevića će to najbolje moći da shvate i siguran sam da će svega toga biti svesniji uz utakmice u utakmicu. Moram da priznam da nikada do sada nisam igrao u ekipi koja ima toliko talenata na jednom mestu i zato mi je čast da sam deo ovog tima“.

O saradnji sa trenerom Milojevićem, Samardžiski kaže:

„Sa Dejanom sam igrao kada sam imao 18 godina u Partizanu pa sam još tada učio od njega pošto svi znamo koliko je dobar igrač bio. Sada me uči i kao trener, ima veliki autoritet među igračima koji proizilazi iz njegovog znanja i posvećenosti poslu. Zaista poseduje ogroman trenerski potencijal jer i svoje igračko iskustvo sjajno koristi na treninzima. Imamo odličan odnos i mnogo mi znači rad sa njim“.

Samardžiski je istakao da je pred početak sezone imao i drugih ponuda, ali kada se pojavila mogućnost da pojača Mega Leks, nijednog trenutka nije razmišljao:

„Znao sam da ću imati veliku korist od rada u Megi.To se u prošlosti pokazalo u dosta slučajeva već, a najbolji primeri su Bobi Marjanović koji je postao najbolji centar Evrope i sada je u San Antoniju i Nikola Jokić, koji je za vrlo kratko vreme od momka za koga niko nije čuo, dogurao do NBA lige. Igrački su se potpuno rehabilitovali Novica Veličković i Marko Kešelj, momci koji imaju veliki rejting u Evropi. Pored Milojevića, tu su i bivši igrači Veselin Petrović, asistent u stručnom štabu, zatim Nenad Čanak koji radi sa juniorima i Goran Ćakić kao sportski direktor. Svi sa sobom nose i bogato igračko iskustvo koje je često izuzetno bitno i znaju da pomognu u pravom trenutku“.

Atmosfera u kojoj se radi je nešto što posebno prija Samardžiskom:

„Prvi put sam u klubu gde su svi svesni da je ovo mlada ekipa koja će da raste, da je strpljenje neophodno. Svaki igrač ima svoju ulogu u timu i svi su zadovoljni što doprinosi odličnoj atmosferi. Svesni su da će uz kvalitetan rad svi napredovati i taj spoj talenata, kvalitetnog rada i strpljenja za rezultate čini Megu jedinstvenom. Imamo odlične uslove za rad i vrlo se lepo osećam ovde. Nikada nisam imao priliku da igram u klubu gde je toliko poverenje u mlade igrače i gde im se pruža ovolika šansa i prostor. Po tome je Mega sjajna i zaslužuje sve pohvale. Sve su to dobri momci koje, verujem, čeka odlična karijera“, zaključio je Samardžiski.