MEGA PREOKRET I POBEDA!

Košarkaši Mega Leksa su u okviru 4. kola ABA lige savladali MZT Skopje Aerodrom sa 82:70 iako su početkom druge četvrtine gubili sa 20 poena razlike. Izabranici Dejana Milojevića su posle izuzetno slabe prve četvrtine (8:26) uspeli odličnom odbranom da svedu protivnika na 44 poena u preostalih 30 minuta i zabeleže zasluženu pobedu.

Pre samog početka utakmice bivšem kapitenu Mega Leksa Marku Lukoviću je uručen simboličan poklon

Posle izuzetno slabe prve četvrtine, gde su uz samo 8 datih, košarkaši Mege primili 26 poena, usledio je period znatno bolje odbrane. Ivanović je sa dve trojke i asistencije pokrenuo ekipu a iz dobre odbrane je krenula da se otapa prednost gostiju. Pred kraj četvrtine se razigrao i Samardžiski koji je vezao 11 poena za Megu. Na poluvreme se otišlo sa 38:42.

Odmah na startu drugog poluvremena Mega pravi seriju 8:0 i prelazi u vođstvo. Posle ukradenih lopti su usledila zakucavanja Jaramaza i Luvavua a posle trojki Nikolića i Jankovića, prednost je bila 12 poena u korist Mege. Rezultat na kraju treće četvrtine je bio 65:57.

U poslednjih 10 minuta igrači Mege nijednom nisu doveli pobedu u pitanje pa je konačan rezultat bio 82:70.

Mega Leks: Simić, Aranitović 4 poena i 4 skoka, Đoković, Jaramaz 11 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene, Veljković, Ivanović 11 poena i 7 asistencija, Samardžiski 22 poena i 10 skokova, Pavlović, Luvavu-Kabaro 15 poena, Nikolić 8 poena, 4 skoka i 2 blokade, Janković 11 poena i 9 skokova.

MZT Skopje Aerodrom: Sinadinović 5, Ljubičić 16, Mekić, Markovski, Vasiljević, Simonovski 3, Mladenovski 2, Drenovac 15, Bunić 3, Stojanovski 5, Mijatović 5, Luković 16.

Nikola Ivanović:

“Imali smo problem u prvoj četvrtini i vrlo loše otvorili meč. Imali smo mnogo muke da se vratimo, ali smo u nastavku pokazali segmente igre koji nam omogućavaju da pariramo svim rivalima. Ostaje samo da te segmente produžimo i da konstantno dižemo kvalitet”.

Dejan Milojević:

“Loše smo otvorili meč, bili slabi u odbrani i imali mnogo početničkih grešaka, promašivali zicere i penale. To je dovelo do pada agresivnosti u odbrani. Pokušavam to da promenim kod ekipe što znam da nije lako. Ovoga puta smo reagovali kako treba, iz kvalitetne odbrane došli do lakih poene. Vratili smo samopouzdanje i šutevi su počeli da ulaze. Jako dobro smo šutirali za tri poena, čak 56 odsto. Ali, sve to je proisteklo iz jako kvalitetne odbrane. U prvoj četvrtini smo primili 26, a potom po četvrtinama 16, 15 i 13. To dovoljno govori o razlici i kvalitetu odbrane. Nadam se da ćemo sve manje imati praznih hodova i da ćemo uspeti da zadržimo koncentraciju kada nam ne ide napad. Kada to budemo uspeli, postaćemo pravi tim”.