MEGA DOČEKUJE METALAC U 3. KOLU SUPERLIGE

U utorak 5. maja Mega Leks nastavlja takmičenje u Superligi Srbije. Posle poraza u prva dva kola na gostovanjima Crvenoj zvezdi i Partizanu, košarkaši Mega Leksa dočekaće Metalac u izuzetno bitnoj utakmici u borbi za plasman u ABA ligu naredne sezone.

Gosti iz Valjeva imaju polovičan uspeh posle dva kola i svakako imaju veliku želju da se posle debitantske sezone u ABA ligi, plasiraju u regionalno takmičenje i naredne sezone.

Pauzu u Superigi zbog odigravanja plej-ofa ABA lige, košarkaši Mega Leksa su iskoristili da odigraju nekoliko prijateljskih utakmica.

Prvo je u Sremskoj Mitrovici ugošćen šampion Nemačke Bajern iz Minhena, gde su gosti odneli pobedu rezultatom 81:88. Nakon toga je usledio put u Bugarsku gde je zabeležena pobeda nad Lukoilom sa 90:95 i poraz od Balkana 90:79. Kraj pauze u Superligi je iskorišćen za gostovanje u Grčkoj gde su izabranici Dejana Milojevića prvo izgubili od KAOD-a sa 72:48, da bi potom u sjajnoj utakmici pobedili PAOK sa 91:98.

O prethodnoj pauzi i odigranim utakmicama svoje utiske je izneo kapiten ekipe Rade Zagorac:

“Pauzu zbog plej-ofa ABA lige smo se trudili da iskoristimo na najbolji mogući način kroz trening i prijateljske utakmice. Posebno nam je značio meč sa Bajernom, od koga smo mogli puno toga da naučimo kao i pobeda protiv PAOK-a na gostovanju, koja je ulila dodatno samopouzdanje pred nastavak prvenstva”.

Košarkaši Mega Leksa i Metalca su se sastali dva puta ove sezone, oba puta u ABA ligi. U prvom meču u 12. kolu Mega Leks je došao do pobede 99:82 uz sjajnu igru Kešelja (23 poena), Jokića (20 poena, po 6 skokova i asistencija),  Miljenovića (15 poena i 11 asistencija) i Zagorca (20 poena).

U revanšu u Valjevu, Mega je uspela u finišu da se vrati iz dvocifrenog minusa ali je Metalac na kraju slavio sa 86:83. Fantastičnu partiju je tada pružio Nenad Miljenović sa 20 poena, 6 skokova i 12 asistencija (indeks 38) a pratili su ga Nikola Jokić sa 19 poena, 8 skokova i 4 ukradene lopte i Dejan Musli sa 16 poena i 10 skokova.

Kapiten Mega Leksa je pozvao publiku da im pomogne kao što je to činila i tokom sezone:

“Publika u Sremskoj Mitrovici nam je pružala sjajnu podršku tokom cele sezone u ABA ligi i nemam sumnju da će tako biti i u nastavku Superlige.  Metalac je izuzetno dobra ekipa, što je i pokazao svojim igrama u regionalnom takmičenju. Predstoji nam izuzetno bitna i teška utakmica ali verujem da zajedno uz publiku možemo da dođemo do pobede”.

Za utakmicu je delegirana sudijska trojka u sastavu Ilija Belošević, Dragan Nešković i Uroš Nikolić.

Meč se igra 5. maja od 20:00 u Hali PSC Pinki a karte se prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 dinara za VIP u kafiću Pinki u vremenu od 8-22 časova i na dan odigravanja utakmice na blagajni hale od 18 sati.