ABA BLOG: RADE ZAGORAC!

Razmišljao sam kako da počnem,šta da pišem, ali mislim da je najbolje da vam se prvo predstavim. Ja sam Rade Zagorac, visok sam 204 cm i rođen sam 1995 godine. I verujem da sam jedan od najmlađih igrača u jednom od najmlađih klubova u ligi. 🙂

Najmlađi klub u ABA ligi, tim koji je imao čak tri draftovana igrača u NBA-u prethodne sezone, moja prva sezona u regionalnom takmičenju, prvi put kapiten… osećaj je neverovatan!

Košarku sam počeo da treniram kao klinac u klubu KK DIV Basket, iako moji roditelji nisu bili za to. Prvi trener, danas jedan od najboljih prijatelja i velika podrška, bio mi je Nenad Trikić. On je neko ko mi je mnogo pomogao, u trenucima kad sam hteo da odustanem i kada je bilo teško bio je tu. Ponekad se zapitam da li znamo ko su nam pravi prijatelji , ko su ljudi koje smatramo svojima, ja eto imam moje prijatelje Trileta i Duleta, koji prosto znaju kada je trenutak da samo uključe Sony puste muziku i vratimo se nekim starim dogodovštinama i prepričavanjima.

U Megi je to prijateljstvo nekako posebno. Ovde smo svi isti, mladi, uglavnom bez iskustva, slična su nam interesovanja… Eto, na primer svi igramo ABA League Fantasy Challenge. Čak smo napravili malu internu kladionicu i ne možemo da dočekamo da se sezona privede kraju i vidimo ko je najbolji.

Drago mi je što je klub u kome igram baš takav i verujem i da publika to oseća. Siguran sam da brojna publika u Sremskoj Mitrovici, koja prati svaki naš meč sa toliko podrške, to oseća. Nekako imam utisak da navijači to vide i da nas zbog toga još više pošuju i bodre. Vide kada smo mi složni i kada postoji neka hemija i onda i oni skroz drugačije reaguju. Onda i porazi dobijaju neki drugačiji oblik.

Podrška kakvu mi imamo u Mitrovici se sigurno može izdvojiti i navesti kao jedna od boljih u ABA Ligi i nadam se da ćemo opravdati poverenje koje nam ukazuju.

Priveo bih kraju sada, i pozvao vas da dođete u Sremsku Mitrovicu i osetite tu neverovatnu energiju!