ABA BLOG: NIKOLA JOKIĆ!

Zdravo svima,

Rekli su mi piši o sebi, svojim mislima, životu van terena.. Razmišljao sam kako da počnem, nekako su mi ti počeci uvek bili najteži.

Ali dobro, krenimo redom…

Sombor. Grad u  severozapadnom delu bačke ravnice, grad bogate istorije, tradicije i kulture. Grad baroknih zvonika, trgova i parkova, širokih ulica sa drvoredima kroz koje još uvek kaska pokoji fijaker… Tako sam jednom i ja kaskao svog konja… Zvao se Dada Crown i posebno sam voleo da izađemo napolje dok pada sneg.

Što se tiče košarke, prohodao sam uz loptu. Imam dva starija brata, tako sam na terenu odrastao sa njima. Sve je počelo vrlo amaterski, rekreativno, tek sam poslednju sezonu u Somboru shvatio malo ozbiljnije i počeo napornije da treniram. Potom sam prešao u Vojvodinu i pola sezone bio tamo, dok nisam došao u Megu… Hm… dolazak u Megu… Ponovo ja o početku … Mlad tim u ABA ligi, Dejan Milojević i ja u profesionalnoj košarci… Bilo je veoma čudno, zanimljivo, život mi se potpuno promenio… Ja volim košarku, volim teren, uzbuđenje pred utakmicu. Volim da se igram. Košarku shvatam kao ozbiljnu zabavu, kao nešto lepo i verujem da ću na taj način uspeti da sačuvam u sebi onog dečaka sa koša koji izlazi na teren zato što voli da igra basket… Bitno je da radite ono što volite. Ja tako volim crtane filmove, Sombor, Nataliju, volim konje, teren, Balaševića, riblji paprikaš… Ide nam Nova godina, a sa njom i odluke i želje, možda je vreme da uradite nešto što volite!

Srećni Vam praznici!