MEGA VIZURA U FINALU KUPA RADIVOJA KORAĆA!

Mega Vizura savladala je u poufinalnu Kupa Radivoja Koraća, ekipu FMP-a rezultatom 93:85 (28:20, 18:31, 28:10 19:24) . Sve do početka treće četvrtine borba je bila neizvesna, FMP je na poluvreme otišao sa devet poena prednosti. Međutim, u trećoj četvrtini Mega je napravila seriju od 14-0 i preuzela vođstvo. Do kraja meča Mega je forsirala svoj ritam i time došla do pobede i plasmana u finale. 

Vasa Micić i večeras bio je najbolji sa 27 poena, 3 skoka, 3 asistencije. Odličan je bio i Nikola Jokić sa 13 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Varda je postigao 14 poena, kao i Radović, a Miljenović je pomogao sa svojih 10 poena.

DEJAN MILOJEVIĆ, trener Mega Vizure:

" Plasmanom u finale, najvećim uspehom u istoriji kluba sam svakako zadovoljan. Nije mi se dopala naša igra na ovoj utakmici. Suvišno je komentarisati prvo poluvreme i broj primljenih poena. Takođe, moja ekipa kao da ne zna da dokrajči protivnika. Umesto da mirno privedemo utakmicu kraju, vraćali smo FMP sopstvenim greškama u igru. Protiv Zvezde u finalu bićemo daleko rasterećeniji, što nije bio slučaj u prethodne dve utakmice. Kup je takmičenje u kome favoriti najčešće gube. Igra se jedna utakmica, ako budemo igrali odbranu na visokom nivou, budemo mudri u napadu, svašta može da se desi."

NENAD MILJENOVIĆ:

" Odigrali smo loše prvo poluvreme. Imali smo dosta propusta u odbrani, primili u prvih 20 minuta čak 51 poen. Stekli smo u trećoj četvrtini kapital od 18 poena prednosti, ali umalo i to da prokockamo, jer su ishitreni šutevi i greške mogle da nas skupo koštaju u samom finišu. Što se tiče finala, Radnički nam je dokazao da protiv Zvezde može da se igra. Ukoliko odigramo u odbrani najbolje što znamo imamo šansu."

FMP: Čović 6, Čvorović 13, Jovanović, Džaković 9, Đukanović 3, Dunđerski 17, Kaplanović 8, Dobrić 8, Smiljanić, Šturanović, Gudurić 19, Mišanović 2.

MEGA VIZURA: Reljić 2, Krstić, Dangubić 6, Đoković, Avramović 6, Micić 27, Luković, Radović 14, Miljenović 11, Jokić 13, Varda 14, Tijanić.

Finale se igra u nedelju, 09.02. od 20:30h u hali Pionir. 

           

Photo by: www.kss.rs