PIONIRI BANJICA MEGE IZGUBILI U FINALU ZAVRŠNOG TURNIRA PRVENSTVA SRBIJE I STALI NA KORAK DO SAVRŠENE SEZONE

Pioniri Banjica Mege nisu uspeli sjajnu sezonu da zaokruže na najbolji mogući način, pošto su prvi i jedini poraz doživeli u finalu završnog F8 turnir prvenstva Srbije protiv vršnjaka iz Partizana, odigranom u Hali Gradski park u Arilju – 64:70 (20:20, 20:17, 12:18, 10:15). Izabranici Dejana Pejića su posle izjednačenog prvog poluvremena veliki odmor dočekali sa tri poena viška, ali je u trećoj četvrtini usledio preokret. Banjica Mega je vratila prednost sredinom odlučujućeg perioda, ali je finiš susreta pripao rivalu, te je na kraju odneo i pobedu.

Najkorisniji je u ekipu Banjica Mege bio David Jordančesku sa 12 poena i sedam skokova za indeks 18, dok je najefikasniji bio Petar Bjelica sa 16 poena, a upisao je i dabl-dabl sa 10 uhvaćenih lopti. Dvocifren i Vuk Stepanović sa 10 poena, dok je Maksimilijan Konstantin Papan uhvatio čak 17 skokova i postigao šest poena, za indeks 16.

Kada se podvuče crta, pioniri Banjica Mege su u finalu pretrpeli prvi i jedini poraz ove sezone. Pre završnice šampionata Srbije osvojili su Mini Kup u Nišu, kao i novogodišnji turnir „Borislav Reba Ćorković“.

Banjica Mega: Jarc 9 (6 sk), Zečević, Marković, Papan 6 (17 sk, in 16), Stepanović 10, Mihailović, Andrić, Jordančesku 12 (7sk, in 18), Dramićanin 9, Vojinović, Avdalović 2, Bjelica 16 (10 sk)

Foto: KSS