KADETI MEGA MIS-A PORAŽENI U FINALU TRIGLAV KADETSKE LIGE SRBIJE

Kadeti Mega MIS-a nisu uspeli da osvoje treću uzastopnu titulu u Triglav Kadetskoj ligi Srbije, pošto su u finalu završnog F8 turnira izgubili u Hali sportova Ranko Žeravica od domaćina turnira Partizana 92:95 (21:27, 30:25, 20:21, 21:22). Vodila se velika borba tokom čitavog susreta. Izabranici Petra Radonjića su bili šest poena u zaostatku posle uvodnih 10 minuta, ali su sveli minus na samo poen do velikog odmora. Nijedna ekipa nije uspela osetnije da se odvoji u nastavku, a neizvesnost je dostigna vrhunac u odlučujućem kvartalu, da bi Partizan diošao do trijumfa u penal završnici.

Ognjen Srzentić je bio najefikasniji u redovima Mega MIS-a sa 28 poena, a sakupio je i šest skokova za indeks korisnosti 20. Nikola Karalić je dodao 22 poena, ali je zbog boljih procenata šuta bio najkorisniji igrač Radonjićevog tima sa indeksom 26. Vuk Danilović je dodao 18 poena, dok je dvocifren sa 10 bio i Aleksa Stiković.

Ognjen Srzentić i Nikola Karalić su dobili priznanja za dobra izdanja u ligaškom delu sezone, te su uvršteni u idealnu petorku Triglav Kadetske lige Srbije, uz Petra Radovića iz Borca, Ognjena Bojbaša iz Džokera i Đorđa Šekularca iz Partizana.

Kadeti Mega MIS-a tu tako stali na poslednjem koraku do treće uzastopne i ukupno pete titule šampiona Srbije. Treći put su završili kao drugi, posle 2013. i 2017. godine.

Mega MIS: Odalović, Božilović 5, Nikolić, Stiković 10, Danilović 18, Žikić, Karalić 22 (in 26), Ađančić, Srzentić 28 (6 sk, in 20), Bačko 4 (9 sk), Ostojić 5, Radonjić

Foto: KSS