BARAĆ: „ČESTITAM IGRAČIMA ŠTO SU IGRALI KAO ČITAVE SEZONE, ŽELIMO DA SVI KOJI DOĐU U HALU SPORTOVA UŽIVAJU“

Košarkaši Mega MIS-a vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su u Hali sportova Ranko Žeravica ubedljivo savladali Cedevitu Olimpiju i postavili klupski rekord po broju postignutih poena na jednoj utakmici regionalnog takmičanja, 119:98 (27:23, 30:29, 37:22, 25:24). Oborili su i rekord plej-ofa koji je iznosio 113 poena, a prišli su izabranici Marka Baraća i rekordu takmičenja od 122 poena, ali nisu i njega uspeli da obore. Ipak, mogu da budu samo zadovoljni posle fantastične partije. Iz četvrtine u četvrtinu su uvećavali prednost, postigli čak 37 poena u trećoj i tada već stekli nedostižnu zalihu, koju su do kraja bez problema sačuvali. Sve tu uprkos povredi Omerdžana Iljasolusa sredinom druge četvrtine, činjenici da su van stroja i Lovro Gnjidić, Luka Paunović i Oleksandr Kobzistij.

Trener Mega MIS-a Marko Barać izneo je utiske posle velike pobede na konferenciji za medije:

Čestitam igračima na pobedi i čestitam im i na tome što su igrali na način koji to činimo cele sezone. Uspeli su da se snađu u plej-of situaciji i da pobede prvu utakmicu, ali to je samo početak. Želim da se zahvalim publici koja je bila izvanredna. Ako su uživali, zaista mi je drago, jer to je ono što želimo da priuštimo svima koji dođu u Halu sportova Ranko Žeravica,

rekao je Barać.

Drugi susret četvrtfinalne serije ABA lige između Mega MIS-a i Cedevite Olimpije na programu je u nedelju, 21. aprila, od 20.00 u Ljubljani. Eventualni treći igrao bi se u subotu, 27. aprila, takođe u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov