MEGA MIS POTPISALA UGOVOR SA KROFLIČEM

Talentovani slovenački bek Urban Kroflič (18, 198 cm) potpisao je višegodišnji ugovor sa Mega MIS-om! Kroflič će pravo nastupa za prvi tim Mege steći u Superligi Srbije.

Kroflič je ove sezone nastupao za OKK Beograd za koji je u proseku beležio 8,2 poena i 2,1 asistenciju.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Urban Kroflič se zahvalio svima u klubu na velikoj podršci i ukazanom poverenju:

– Veoma sam srećan što potpisivanjem ovog ugovora nastavljam da se razvijam u Megi, gde sam u mlađm selekcijama proveo predivne trenutke. To me motiviše da nastavim da radim i napredujem. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikoj podršci i na ukazanom poverenju.

izjavio je Kroflič.

Urban Kroflič je rođen 28. marta 2006. godine u Celju (Slovenija), visok je 198 centimetara i igra na poziciji beka. U Megu je došao tokom leta 2022. godine i u prvoj sezoni je osvojio dve titule sa mlađim selekcijama kluba, i to juniorsku ABA ligu i titulu prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji, uz plasman na finalni turnir juniorske Evrolige u Kaunasu, dok je ove sezone sa uspehom nastupao za OKK Beograd.

Bio je izuzetno zapažen u nastupima za kadetsku reprezentaciju Slovenije na U16 Evropskom prvenstvu 2022. godine kada je beležio u proseku 20,7 poena i 8 skokova, dok je prošlog leta nastupio i za juniorsku selekciju na U18 Evropskom prvenstvu gde je imao prosek od 12,4 poena i 4,3 skoka. U avgustu prošle godine je bio učesnik evropskog kampa Košarke bez granica (Basketball Without Borders Europe 2023) koji je bio održan u Vroclavu.

Čestitamo!

Foto: Mega MIS