BARAĆ: „NAPRAVILI SMO VEOMA DOBAR REZULTAT I NE ŽELIM DA TO STANE“

Košarkaši Mega MIS-a nastavili su sa sjajnim rezultatima u ABA ligi, pošto su u pretposlednjem, 25. kolu savladali Split u TC Dejan Milojević 92:78 (22:25, 27:17, 25:19, 18:17). Izabranici Marka Baraća su sredinom druge deonice uspostavili kontrolu, potom nastavili sa odličnom igrom i u trećem kvartalu, pa su poslednjih 10 minuta dočekali sa 13 poena viška. Split je u nekoliko navrata tokom odlučujuće četvrtine uspevao da svede deficit na jednocifren broj poena, ali ne i da ozbiljnije ugrozi prednost Mege koja je držala stvari pod kontrolom i upisala rekordnu šestu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju. Tako je popravila bilansa na 15-10 i popela se na četvrto mesto na tabeli, koje obezbeđuje prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Split je posle poraza u Beogradu na 11-14.

Trener Mega MIS-a Marko Barać izneo je utiske na konferenciji za medije posle utakmice:

Čestitam igračima na trudu koji su uložili. Kratka rotacija, mnogo minuta za pojedine igrače, ali još veća želja da se utakmica završi kako treba. Split je izvanredna ekipa. Pričao sam tokom nedelje da su nam dužnici, jer smo igrali prošlu utakmicu na Gripama za koju nismo bili spremni, jer nas je pre toga pokosio virus i sada smo imali veliku želju da vidimo gde smo u odnosu na njih. Pokazali su da imaju kvalitet, posebno u igri jedan na jedan. Celu prvu četvrtinu nismo uspeli da ih zadržimo, ali od polovine druge deonice kada smo popravili individualnu odgovornost, nadovezala se nešto bolja i timska odbrana i otvorila nam se prilika da trčimo. To smo radili izvanredno. Dobro smo napadali reket, a iz toga smo imali dobre povratne pasove što je rezultovalo dobrim procentom šuta za tri poena. Jedina stvar kojom ne mogu da budem zadovoljan je defanzivni skok. Nešto je pitanje odbrane koju smo igrali u nekim momentima, a deo i do čvrstine i želje. Očekujem u tom delu da ćemo biti puno bolji. Mislim da smo do sada napravili jako dobar rezultat i ne želim da to stane,

rekao je Barać.

U poslednjem kolu ligaškog dela sezone u ABA ligi, košarkaši Mega MIS-a gostuju Igokei u Laktašima. Susret je zakazan za subotu, 6. april, od 17.00.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov