MEGA MIS U PENAL ZAVRŠNICI SRUŠILA CIBONU I UPISALA TREĆU VEZANU POBEDU U ABA LIGI

Košarkaši Mega MIS-a upisali su treći vezani trijumf u ABA ligi, pošto su u 22. kolu, posle velike borbe, savladali Cibonu u Hali sportova Ranko Žeravica 80:76 (20:17, 20:21, 24:17, 16:21). Izabranici Marka Baraća su posle izjednačenog prvog poluvremena, sjajnom igrom u trećoj deonici stigli i do dvocifrene prednosti, ali je Cibona velikim naletom početkom odlučujućeg perioda preokrenula. Ipak, smogla je Mega snage da vrati prednost, ušlo se u penal završnicu u kojoj nije zadrhtala ruka mladim Baraćevim pulenima, te su upisali 12. pobedu u ABA ligi ove sezone i popravili učinak na 12-10, dok Cibona posle poraza na Novom Beogradu ima bilans 8-14.

Nikola Đurišić je sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, ali je najkorisniji igrač Mega MIS-a bio Andrija Jelavić sa dabl-dablom od 12 poena i 14 skokova, za indeks 33. Uroš Plavšić je takođe bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni bili i Filip Jović sa 11, kao i Stefan Miljenović i Timotej Malovec sa po 10 poena.

U ekipi Cibone je jedini dvocifren bio Jakov Mustapić sa 28 poena, a ispratili su ga Domagoj Proleta sa devet i Aleksandar Aranitović sa osam poena.

Pre početka susreta su prisutni u dvorani mogli da pozdrave i košarkašice Mega MIS-a, pobednice Kupa Milan Ciga Vasojević, a između prve i druge četvrtine su na parket kročili i pioniri Mega MIS-a, koji su nedavno osvojili Mini Kup u Nišu.

Mega je otvorila utakmicu serijom 7:2 i tako uspostavila kontrolu. Povela je potom sa 14:7, pa sa 18:10 posle polaganja Đurišića, ali je finiš uvodne deonice pripao gostima, koji su serijom 7:2 sveli zaostatak na samo 20:17 pred prvi odmor. Preokrenula je Cibona početkom druge četvrtine i usledila je rezultatska klackalica. Pogađali su i jedni i drugi, na svaku trojku Mege rival je imao odgovor – i obrnuto. Ipak, Baraćev tim je uspeo da stekne prednost posle zakucavanja Maloveca u završnici, pa je posle 20 minuta borbe na semaforu stajalo 40:38.

Dobro su košarkaši Mega MIS-a otvorili treću četvrtinu. Đurišić je povukao i zajedno sa Plavšićem napravio seriju 9:3 za nešto komforniju prednost (51:42) sredinom kvartala. Nakratko je Cibona odgovorila, ali je potom Jović sa pet vezanih poena doneo Megi plus 12. Gosti su prepolovili zaostatak, ali je Đurišić trojkom sa zvukom sirene obezbedio Megi 64:55 pred poslednji period igre u Hali sportova. Ipak, serijom 16:3 na startu odlučujuće četvrtine Cibona je preokrenula. Ipak, Baraćevi puleni su smogli snage i vratili prednost posle polaganja Miljenovića na tri minuta do kraja (74:73). Ušlo se u penal završnicu, nije zadrhtala ruka Jelaviću, Đurišiću i Miljenoviću, pa je Mega MIS upisala veliki trijumf.

U 23. kolu ABA lige košarkaši Mega MIS-a će u Hali sportova Ranko Žeravica ugostiti Studentski centar, a susret je zakazan za nedelju, 17. mart, od 12.00.

Mega MIS: Milijašević, Miljenović 10, Jelavić 12 (14 sk, in 30), Popović, Milutinović, Iljasolu 5 (6 as), Đurišić 19, Kovačević, Gnjidić, Plavšić 13 (8 sk, in 20), Jović 11, Malovec 10

Cibona: Radovčić 5, Perasović 5, Mustapić 28, Proleta 9, Majcunić 7, Pavković, Aranitović 8, Buljan 3, Bošnjak 7, Bundović 4

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov