BARAĆ: „VRLO TEŠKA UTAKMICA I VEOMA BITNA POBEDA“

Košarkaši Mega MIS-a upisali su treći vezani trijumf u ABA ligi, pošto su u 22. kolu, posle velike borbe, savladali Cibonu u Hali sportova Ranko Žeravica 80:76 (20:17, 20:21, 24:17, 16:21). Izabranici Marka Baraća su posle izjednačenog prvog poluvremena, sjajnom igrom u trećoj deonici stigli i do dvocifrene prednosti, ali je Cibona velikim naletom početkom odlučujućeg perioda preokrenula. Ipak, smogla je Mega snage da vrati prednost, ušlo se u penal završnicu u kojoj nije zadrhtala ruka mladim Baraćevim pulenima, te su upisali 12. pobedu u ABA ligi ove sezone i popravili učinak na 12-10, dok Cibona posle poraza na Novom Beogradu ima bilans 8-14.

Trener Marko Barać izneo je utiske na konferenciji za medije posle susreta:

Vrlo teška utakmica i veoma bitna pobeda za nas. Čestitam igračima što su pronašli put da završe ovaj duel na pravi način. Uspeli smo da se odvojimo na pristojnu razliku, ali odbrana na šutu za tri poena je bila slaba, Proleta je vezao tri trojke, ali i nakon toga smo imali dosta problema u tom delu. Cibona igra vrlo pametnu i dobru košarku od starta sezone, vrlo su ozbiljan protivnik svima, tako je bilo i večeras. Ima stvari sa koji nisam zadovoljan, a to je ogroman broj ofanzivnih skokova rivala. Veoma sam zadovoljan pobedom, jer ovo je prvi tijumf koji smo ostvarili a da nismo briljirali. Dosta utakmica smo izgubili na jednu loptu i to je pokazatelj da ova ekipa sazreva. Već smo ostvarili 12 pobeda, a toliko smo upisali i prošle sezone i bili smo šesti. Sad imamo još četiri kola do kraja da taj rezultat nadmašimo. U dobroj smo poziciji, ali moramo da budemo još bolji ako to želimo da nadmašimo,

rekao je Barać.
 
U 23. kolu ABA lige košarkaši Mega MIS-a će u Hali sportova Ranko Žeravica ugostiti Studentski centar, a susret je zakazan za nedelju, 17. mart, od 12.00.
 
Foto: Mega MIS