JUNIORI MEGA MIS-A POČINJU BORBU ZA ZAVRŠNI TURNIR JUNIORSKE EVROLIGE

Juniori Mega MIS-a će od 1. do 3. marta učestvovati na još jednom kvalifikacionom ANGT turniru juniorske Evrolige. Izabranici Dragoljuba Avramovića će se u prvoj fazi takmičenja, koje će se održati u dvorani Aleksandar Nikolić, boriti sa vršnjacima iz Barselone, Hapoel Tel Aviva i Partizana u okviru Grupe B, dok se u Grupi A nalaze juniori Crvene zvezde, Olimpije Milano, Makabija iz Tel Aviva i Next Generation tima.

Mega MIS će prvog dana turnira odmeriti snage sa Partizanom, a susret je zakazan za petak, 1. mart, od 13.00. Trener Avramović ističe da je ekipa spremna:

Očekuju nas naporna tri dana i četiri utakmice. Spremni smo i jedva čekamo da turnir počne. Siguran sam da ćemo dati svoj trenutni maksimum i potruditi se da ostvarimo što bolji rezultat,

rekao je Avramović.

Boje Mega MIS-a će na kvalifikacionom ANGT turniru braniti Dejan Filipović, Vuk Danilović, Luka Solomun, Abdramane Sibi, Nikola Božilović, Nikola Karalić, Ognjen Nikolić, Ognjen Srzentić, Aleksandar Vojinović, Pavle Bačko, Petar Ostojić i Petar Milosavčević.

Drugog dana, u subotu, 2. marta, juniori Mege će najpre ukrstiti koplja sa ekipom Hapoela od 9.00, a potom će protiv Barselone staviti tačku na prvu fazu turnira od 19.00.

Za treći dan kvalifikacionog turnira, u nedelju, 3. marta, zakazane su utakmice za plasman. Meč za sedmo mesto igra se od 10.00, za peto od 12.00, za treće od 14.00, a prvoplasirani iz obe grupe će se u velikom finalu sastati od 16.30. Tim koji trijumfuje obezbediće plasman na završni turnir, koji se od 23. do 26. maja održava u Berlinu, paralelno sa Fajnal forom Evrolige..

Mega MIS je redovni učesnik turnira juniorske Evrolige, koju je 2022. i osvojila. Dva puta je završila na drugom mestu (2019. i 2017.), a deo finalnih turnira bila je i 2023, 2021, 2018. i 2016. godine.

Foto: Mega MIS