POČINJE KUP RADIVOJA KORAĆA, MEGA MIS U ČETVRTFINALU PROTIV VOJVODINE, BARAĆ: „SA MNOGO RESPEKTA PRILAZIMO UTAKMICI, ČEKA NAS VRLO TEŽAK ZADATAK“

Košarkaši Mega MIS-a i ove godine učestvuju na Kupu Radivoja Koraća, koji će se od 14. do 17. februara održati u niškoj dvorani Čair. Izabranici Marka Baraća se u četvrtfinalu sastaju sa ekipom Vojvodine MTS, a susret je na programu u četvrtak, 15. februara, od 17.00. U slučaju trijumfa, Mega će se u polufinalu u petak od 21čas sastati sa boljim iz duela između Partizan Mozzart Beta i ekipe Hercegovca, a drugu stranu četvrtfinalnog kostura čine parovi Borac Mozzart – Čačak 94 Quantox i Crvena zvezda Meridianbet – FMP Soccerbet.

Šef struke Mega MIS-a Marko Barać ističe da je pred njegovom ekipom već na startu turnira težak zadatak:

Sa mnogo respekta prilazimo četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Očekuje nas vrlo težak zadatak, protiv ekipe u kojoj nosioci igre poseduju dosta iskustva. Napravili smo skauting i upoznali se sa načinom igre Vojvodine. Očekujem od svojih igrača da budu maksimalno motivisani i fokusirani na zadatke koji moraju da se ispune da bismo ispunili svoje ambicije,

rekao je Barać.

Sa trenerom se slaže i centar Mega MIS-a Uroš Plavšić, koji po povratku u ružičasti dres pruža sjajne partije u ABA ligi ove sezone i biće velike uzdanica Baraćevog tima i u Nišu:

Sa uzbuđenjem dočekujemo Kup, drugačiji vid takmičenja i dosta utakmica u samo nekoliko dana. Vojvodina je veoma kvalitetna i fizički spremna ekipa. Moramo biti spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i borbenost. Priprema je veoma bitna i daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici iz tog duela,

dodao je Plavšić.

Pored Plavšića, Marko Barać će u Nišu moći da računa na još 12 igrača, među kojima su Lovro Gnjidić, Omerdžan Iljasolu, Stefan Miljenović, Nemanja Popović, Petar Kovačević, Mihailo Milutinović, Nikola Đurišić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Iilija Milijašević, Filip Jović i Bogoljub Marković.

Mega je baš u Nišu pre osam godina uspela i da osvoji Žućkovu levicu, kada je u finalu bila bolja od Partizana. Pre toga je 2014. godine došla do završne borbe za trofej, a do poslednjeg stepenika stigla je i 2015. 2021, kao i prošle godine.

Paralelno se u Nišu i ove godine igra i Mini Kup Radivoja Koraća, na kojem će pioniri Mega MIS-a braniti pehar osvojen prošle godine, a u četvrtfinalu će ukrstiti koplja sa vršnjacima iz Vojvodine. Mečevi su na programu od 15. do 17. februara, odigravaju se u OŠ Dušan Radović i OŠ Mika Antić, dok se finale igra u velikoj sali Čaira, u subotu od 13.30.

Pioniri Mege su osvajali Mini Kup Koraća 2017. 2018. i prošle godine, a u pohod na novi pehar kreću iz OŠ Mika Antić u četvrtak od 12.00 kada se sastaju sa Vojvodinom. U slučaju trijumfa, ukrstiće se u polufinalu sa boljim iz duela između Partizana i ekipe Hercegovca. S druge strane žreba su parovi Borac Mozzart – Grad Niš i Crvena zvezda – FMP Meridian.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA RADIVOJA KORAĆA

Sreda, 14. februar
17.00: Borac – Čačak 94
20.00: Crvena zvezda – FMP Železnik

Četvrtak, 15. februar
17.00: Mega – Vojvodina
20.00: Partizan – Hercegovac

Foto: Mega MIS