JUNIOR MEGA MIS-A ABDRAMANE SIBI NA KAMPU KOŠARKA BEZ GRANICA U INDIJANAPOLISU

Mladi košarkaš Mega MIS-a Abdramane Sibi učestvovaće na trodnevnom kampu „Košarka bez granica“ (Basketball without borders) koji se održava od 16. do 18. februara u Indijanapolisu. Veliko priznanje za talentovanog košarkaša Mege koji ove sezone briljira u juniorskom timu, što potvrđuje i podatak da je statistički najkorisniji igrač dosadašnjeg toka takmičenja u Roda Juniorskoj ligi Srbije.

Sibi je na 14 nastupa ove sezone prosečno beležio 16,5 poena, 11,4 skoka i 4,4 blokade, kao i indeks korisnosti 31,4 za ekipu Dragoljuba Avramovića koja je na čelu Juniorske lige sa maksimalnim učinkom 14-0.

Prošle sezone je sa juniorskim timom Mege osvojio U19 ABA ligu i državno prvenstvo, a igrao je i finalni turnir juniorske Evrolige, dok je sa kadetima bio prvak Srbije.

Kao nagradu za sjajna izdanja dobiće priliku da se upozna i radi sa nekim od najtalentovanijih košarkaša na svetu, ali i nekim od najcenjenijih svetskih stručnjaka.

Košarka bez granica je nastala kao razvojni program u saradnji NBA i FIBA. Ujedinjuje mlade igrače u svrhu promovisanja košarke, ali i sportskih vrednosti. Osnovana je 2001. godine i dosad je organizovala 72 kampa u 48 gradova širom 33 države. Dosad je u programu učestvovalo preko 4,300 mladih košarkaša iz 140 različitih zemalja, a prošle godine je deo kampa Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju bio još jedan mladi košarkaš Mega MIS-a, Bogoljub Marković.

Foto: Mega MIS