MEGA MIS I BUDUĆNOST OBELEŽILI SEĆANJE NA DEJANA MILOJEVIĆA, BARAĆEVA EKIPA BEZ REŠENJA ZA PODGORIČANE

Košarkaši Mega MIS-a ugostili su Budućnost VOLI u 18. kolu ABA Lige i još jednom obeležili sećanje na velikog Dejana Milojevića, uz prisustvo njegove porodice i brojnih prijatelja. Pred početak meča održana je ceremonija u njegovu čast. Nakon što su igrači oba tima predstavljeni u posebno dizajnirania majicama, prisutni u dvorani su odgledali kratak film o bivšem igraču Budućnosti i dugogodišnjem treneru Mege, da bi pred prvo sudijsko podbacivanje održan i minut ćutanja u Dejanovu čast.

Ekipa Marka Baraća na kraju nije uspela da dođe do novog trijumfa u Hali sportova Ranko Žeravica, pošto su Podgoričani posle 40 minuta borbe slavili 72:92 (20:19, 14:31, 18:18, 20:24). Mega je dobro otvorila utakmicu, odlično parirala sastavu iz glavnog grada Crne Gore i prvi odmor dočekala sa minimalnim viškom. Ipak, gosti su počeli da preuzimaju stvari u svoje ruke početkom druge deonice i vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost, pa su sa komfornim viškom dočekali veliki odmor. Pokušavala je Baraćeva ekipa na sve načine da uhvati priključak u nastavku, ali su košarkaši Budućnosti uporno odbijali nalete domaćeg sastava, priveli meč kraju u svoju korist i tako upisali 13. pobedu u regionalnom takmičenju (13-5). Mega MIS posle 18 rundi ima polovičan bilans, 9-9.

 

U redovima Mege izdvojio se Nikola Đurišić sa 17 poena i indeksom korisnosti 23. Isti poenterski učinak imao je i Stefan Miljenović, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Uroš Plavšić.

U pobedničkom sastavu su po 17 poena postigli Flečer Megi i Kenan Kamenjaš, Jogi Ferel je dodao 16, dok je Nikola Tanasković ubacio 11 poena.

Ušla je Mega u meč sa pravom energijom i dobro parirala favorizovanom rivalu. Pogađali su redom Jelavić, Malovec, Đurišić i Plavšić, da bi se na prvi odmor otišlo sa 20:19 u korist Baraćeve ekipe, kojoj je nedostajalo malo sreće da i ubedljivije vodi posle 10 minuta. Ipak, u nastavku su gosti preuzeli kontrolu i velikom serijom se odlepili, pa su već sredinom kvartala stekli dvocifrenu prednost. Post Mege prekinuo je Plavšić i nagovestio nalet u finišu deonice, ali su Podgoričani imali spreman odgovor, te su sačuvali višak, pa je posle prvog poluvremena na semaforu stajalo 34:50.

Nastavili su košarkaši Budućnosti sa dobrom igrom i po povratku sa pauze, da bi Miljenović serijom koševa vratio nadu Megi da može da se izbori za neizvesnu završnicu. Ipak, šampion Crne Gore je ponovo pravovremeno odreagovao i priveo treću četvrtinu kraju sa suficitom od 16 poena. Pokušavali su Baraćevi izabranici na sve načine da uhvate priključak u odlučujućem periodu, ali rival je demonstrirao zavidan kvalitet i kontrolisao dešavanja na parketu. Sačuvala je Budućnost veliku prednost i odbila sve pokušaje Mege da se vrati, pa je privela meč kraju u svoju korist.

U narednom kolu ABA lige, košarkaši Mega MIS-a gostuju u Zadru, a susret je zakazan za utorak, 6. februar, od 19.00.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 17, Jelavić 4 (6 sk), Marković 4, Popović, Milutinović, Iljasolu 1, Đurišić 17 (in 23), Kovačević 5, Gnjidić 4, Plavšić 12, Malovec 8

Budućnost: Mihailović 5, Megi 17, Slavković 8, Makundu 8, Ferel 16, Grbović, Džons 7, Jagodić Kuridža, Tanasković 11, Rajt, Pol 3, Kamenjaš 17

Foto: Mega MIS/Dragana Stjepanović