PORAZ MEGA MIS-A OD PARTIZANA U MEČU ODIGRANOM U ČAST DEJANA MILOJEVIĆA

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da produže seriju dobrih rezultata, pošto su posle četiri vezana trijumfa, u 17. kolu ABA lige, izgubili u Štark Areni od branioca titule Partizan Mozzart Beta 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18). U veoma emotivnom meču za oba tima, odigranom u čast Dejana Milojevića, izabranici Marka Baraća su dobro parirali srpskom predstavniku u Evroligi do sredine druge deonice, kada je domaćin uspeo da se odvoji i do poluvremena stekane veliku prednost. Mega je dobro parirala favorizovanom protivniku po povratku sa odmora, ali nije uspevala značajnije da smanji zaostatak, da bi finiš treće deonice pripao crno-belima, te su odlučujući period dočekali sa teško dostižnim viškom. Baraćeva ekipa se do kraja borila, ali nije uspela da ugrozi prednost domaćina, pa je pretrpela osmi poraz i sa učinkom 9-8 zauzima sedmu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja. Partizan je popravio bilans na 13-4.

Pred početak susreta održan je minut ćutanja u čast bivšeg košarkaša Partizana i dugogodišnjeg trenera Mege koji je u oba kluba ostavio neizbrisiv trag. Milojević je 17. januara iznenada preminuo u 47. godini od posledica srčanog udara i u šoku i neverici ostavio čitav košarkaški svet, a svi akteri večerašnjeg susreta su na teren istrčali u posebno dizajniranim majicama posvećenim proslavljenom reprezentativcu Srbije, koji je za osam godina na klupi Mege izvojevao brojne pobede, osvojio Kup Radivoja Koraća i izveo veliki broj igrača na pravi put.

Uroš Plavšić se odlično nosio sa unutrašnjom linijom rivala i meč okončao sa 26 poena i indeksom 20, a vrlo dobru partiju pružio je i Andrija Jelavić koji je upisao 16 poena i šest ukradenih lopti, pa je bio najkorisniji pojedinac Mege as indeksom 22. Omerdžan Iljasolu je takođe dodao 16 poena (indeks 20), dok je Nikola Đurišić bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i osam asistencija.

U pobedničkom sastavu najefikasniji Džejms Naneli sa 24 poena, Frenk Kaminski je dodao 14, dok je dvocifren sa 10 bio i Uroš Trifunović.

Dobro se Mega nosila sa favorizovanim protivnikom na startu. Odlično je meč otvorio Plavšić i posle pet minuta je na snazi bio egal. Igralo se koš za koš u nastavku, da bi Baraćeva ekipa posle trojki Jelavića i Iljasolua preuzela inicijativu i odmor dočekala sa poenom viška (25:26). Ipak, domaćin je po povratku na parket počeo da preuzima kontrolu i posle nekoliko preciznih hitaca sa distance stekao dvocifrenu prednost. Mega je nakratko sprečila rivala da se još više odvoji, ali je ipak u finišu deonice Partizan novom serijom duplirao prednost, pa je posle 20 minuta na semaforu stajalo 59:39.

Mega je u nekoliko navrata tokom treće deonice uspevala da smanji zaostatak, Plavšić, Jelavić i Ijasolu su se dobro nosili sa daleko iskusnijim rivalom, ali finiš čevrtine je ponovo pripao domaćinu, koji ipak uspeo da očuva prednost sa poluvremena i pred odlučujućih 10 minuta. Baraćevi puleni su sa nekoliko dobrih poteza uspeli nakratko da umanje razliku u uvodnim minutima poslednje četvrtine, ali je Partizan odreagovao i vrlo brzo otklonio sve dileme o pitanju pobednika. 

Mega MIS u narednom kolu ABA lige dočekuje podgoričku Budućnost VOLI, a susret je zakazan za nedelju, 28. januar, od 12.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Mega MIS: Paunović, MIljenović 6, Jelavić 16 (6 uk, in 22), Marković, Popović 1, Milutinović, Iljasolu 16 (5 as, in 20), Đurišić 13 (8 as), Kovačević, Gnjidić 2, Plavšić 26 (in 20), Malovec

Partizan: Ledej 9, Avramović 9, Koprivica 8, Panter 2, Smailagić 9, Jaramaz 3, Naneli 24, Trifunović 10, Doužer 9, Ponitka 9, Kaminski 14, Kaboklo 6

Foto: AdmiralBet ABA Liga/Dragana Stjepanović