DEJAN MILOJEVIĆ (1977-2024)

Sa ogromnom tugom smo primili vest da je bivši trener Mege, nekadašnji sjajni košarkaš a oduvek veliki čovek Dejan Milojević preminuo danas u 46. godini života od posledica srčanog udara kojeg je doživeo 16. januara tokom timske večere u Solt Lejk Sitiju.
 
Dejan Milojević je rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu. Tokom sjajne igračke karijere prepune trofeja i brojnih priznanja nastupao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu i Galatasaraj a sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj.
 
Posle završetka igračke karijere, 2010. godine je postao sportski direktor Mege, da bi potom 2012. godine preuzeo mesto glavnog trenera. Tokom sjajnih osam godina i 345 utakmica koje je proveo na klupi Mege osvojen je Kup Radivoja Koraća 2016. godine uz mnoštvo velikih pobeda i nezaboravnih trenutaka, a na pravi put je izveo veliki broj košarkaša među kojima su zvezde evropske i svetske košarke.
 

Posle Mege je bio trener Budućnosti, a od 2021. godine je bio pomoćni trener Golden State Warriors-a sa kojima je bio šampion NBA lige 2022. godine.

KK Mega MIS ovom prilikom želi da izjavi najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića.

Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti.

Neka mu je večna slava i hvala.